Blog

Petra: ‘Het saamhorig zweten is even voorbij’

De hittegolf is voorbij en daarmee ook de saamhorigheid. Want niets is zo saamhorig als samen zweten maar vooral samen Het Hitteplan uitvoeren.

Saamhorig zweten
Iedereen heeft de afgelopen weken vast tegen wildvreemde mensen staan klagen over het weer. En waarschijnlijk ook heel saamhorig staan zweten in de trein of bus. En als het goed is ook extra voor de oudere mensen gezorgd, want dat stond in Het Hitteplan. Er was een hoop commotie over het plan want het was best betuttelend. Er stonden tips over water drinken en luchtige kleding. Tja, daar had nog niemand aan gedacht. Naast het plan stond heel internet vol met waarschuwingen.

Alles op een laag pitje
Er waren waarschuwingen over blauwalg, hoge zonkracht, smog, watertekort en slapeloosheid. Overal stonden tips wat we tijdens de hittegolf moesten doen. Op dit moment staat het internet vol met tips wat we ná de hittegolf kunnen doen. We kunnen nu weer extra sporten, huis schoonmaken, koken en hard werken. Tja, dan ben ik toch weer heel snel klaar met die regen. Die warmte was net zo’n mooi excuus om alles op een laag pitje te doen. Het enige leuke wat ik kan bedenken is dat je weer gezellig tegen elkaar aan kan kruipen.

Regenplan
De afgelopen weken ben ik zo beschermd en gewaarschuwd dat ik bijna niet meer zelf kan denken en op zoek ben naar Het Regenplan. Ik zoek tips hoe ik de regen moet overleven. Wanneer trek ik mijn regenjas aan en neem ik mijn paraplu mee? En héél belangrijk: hoe moet ik omgaan met de oudere mensen in mijn omgeving. Mogen zij wel regenlaarzen aan of glijden zij dan uit? En hoe doen we dat met een paraplu en een rollator? Mag dat samen? Of moeten zij een regenhoedje op? En heeft een rollator eigenlijk zomer en winterbanden?

Weersverwachtingsplan
Nu ik mij dit soort dingen afvraag denk ik dat er voor ouderen echt een Regenplan moet komen. Door Het Hitteplan kregen ze extra aandacht. Maar als iedereen straks zijn eigen drukke leven weer oppakt is de aandacht weer minder. Om dat te voorkomen lijkt een Regenplan mij een goed idee. Want bij hitte en kou krijgen de ouderen extra aandacht, maar bij regen worden ze vergeten. Eigenlijk moet het plan nog groter worden. Het moet een ‘Weersverwachtingsplan’ worden met de betuttelende, maar wel lieve titel;

Hitte, kou, regen of wind,.. zorg extra goed voor ouderen, dier en kind!

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Reageer op dit artikel

Gerda

Hihi… leuk geschreven weer 😃 Die laatste zin mag wat mij betreft serieus opgevat worden door heel veel mensen!

Beantwoorden
Dolores

Die laatste zin is briljant! Laten we dat nou eens met z’n allen gaan doen, Nederland zou er erg van opknappen!

Beantwoorden

Instagram