Nieuwtjes

Bibian Mentel won gisteren goud: ‘Mijn glas is altijd halfvol’

Gisteren won Bibian Mentel het eerste Oranjegoud op de Paralympics in Zuid-Korea. En terecht: Bibian heeft de afgelopen jaren bewezen dat ze een echte winnaar is.

In 2014 won ze goud in Sotsji, en dat met maar één ‘echt’ been. Nadat ze botkanker kreeg, werd haar onderbeen geamputeerd. Maar door haar positieve instelling stond Bibian vier weken later alweer op haar snowboard. “Mijn glas is altijd halfvol”, zo vertelde ze in 2014 aan Vriendin. ‘Probeer nieuwe dingen, wees gelukkig, wees dankbaar en blijf dromen.’ Het staat met kleurrijke letters op een schilderij in de woonkamer van snowboarder en goudenmedaillewinnares Bibian. Het zijn haar levensmotto’s.

Terugkerende ziekte
Bibian kreeg in 2000 botkanker, maar na een paar zware jaren had ze de ziekte overwonnen en wist ze: ik kan veel meer dan ik denk. Helaas keerde de kanker terug. Eind 2017 verscheen Bibian’s boek: Kut Kanker! Dit boek schreef ze omdat de kanker al acht keer was teruggekomen.

Goud!
Ondanks alles blijft Bibian gouden plakken winnen. Ook gisteren weer. Lisa Bunschoten won de zilveren medaille voor Nederland.

Reageer op dit artikel

Instagram