Persoonlijke verhalen

Babyboom in Vleuten: ‘Alle buurvrouwen waren tegelijk zwanger. Bizar toch?’

Dat het in de nieuwbouwwijk in het Utrechtse Vleuten kinderrijk zou worden, was te verwachten. Maar dat in een relatief korte straat acht buurvrouwen tegelijk zwanger waren, was wel heel bijzonder. Inmiddels zijn alle kinderen geboren en zijn de moeders vriendinnen. Vriendin sprak met zes van hen.

'We hebben een half jaar lang geboortefeesten gevierd'

Ilse
“Toen onze directe buren hun eerste kindje kregen, begon het bij ons ook weer te kriebelen. We hadden er de ruimte en de leeftijd voor en wat zou het leuk zijn als de kinderen later met elkaar op konden trekken. Een jaar nadat onze dochter Mirthe geboren werd, raakte ik – helemaal gepland – zwanger van Amber. En toen bleek ik dus niet de enige. We hebben een half jaar lang geboortefeesten gevierd in de straat. Toen we allemaal zwanger waren, is Hart van Nederland zelfs langs geweest. Ik was toen bijna uitgerekend en het leek erop dat vlak voor de opnames de weeën begonnen. Dat was even spannend, maar uiteindelijk bleek het loos alarm. Nog steeds denk ik aan dat moment als Hart van Nederland op televisie is, dat zal wel altijd zo blijven. Inmiddels wordt de babyboom-app, die we aanmaakten tijdens onze zwangerschap, voor van alles gebruikt. Zo alarmeerden we elkaar onlangs nog over een kinderlokker die in de omgeving actief zou zijn. Of we lenen via de app even een Maxi-Cosi bij elkaar. We hebben een fijn contact en ik kijk er enorm naar uit dat onze kinderen over een paar jaar allemaal met elkaar buiten kunnen spelen.”

‘Eén appje en de borstkolf was geregeld’

Petra
“Ik heb het meeste contact met Sigrid, zij woont direct naast mij. Dat er sprake was van een babyboom in de straat, ontdekte ik pas in de laatste maanden van mijn zwangerschap. Het is heel leuk om met elkaar mee te leven. En soms ook ontzettend praktisch om allemaal jonge moeders om je heen te hebben. Zo heb ik van Marjolein een keer een kolf mogen lenen toen ik een vervelende borstontsteking had. Eén appje en het was geregeld. Fijn hoor, die korte lijntjes. Tessa is ons eerste kind en ik was door mijn vriendinnen en oudere zussen al een beetje voorbereid. Maar het is ook heel fijn dat ik voor tips of met vragen bij de buren aan kan bellen. Ik ben benieuwd hoe het zich in de straat gaat ontwikkelen: zullen de kinderen vriendjes van elkaar worden? Het geeft een gezellig gevoel dat je altijd even naar iemand kunt zwaaien en dat er steeds iemand is om een praatje mee te maken. Ik moet er niet aan denken om ergens afgelegen zonder buren te wonen. Ik hou wel van wat reuring.”

Lees het verhaal van de andere vier moeders uit de straat in Vriendin 11

Foto: Marjolein Volmer

Reageer op dit artikel

Anoniem

:inlove::inlove::inlove:

Beantwoorden

Instagram