Nieuwtjes

Zwembadkaartjes zijn voor veel gezinnen te duur

Gezellig een dagje zwemmen met het hele gezin; het is een leuk uitje. Toch slaan steeds meer ouders het zwembad over door té hoge toegangsprijzen.

Goedkoper in buitenland

De prijs voor een dagje zwemmen kost relatief veel in vergelijking met onze buurlanden. Een gezin met twee kinderen betaalt hier gemiddeld 20,70 euro. In België is dat 19,60 euro en in Duitsland maar 16 euro. Vooral de kaartjes voor kinderen zijn in deze landen goedkoper. Bijna de helft van de Nederlanders zou vaker zwemmen als de kaartjes goedkoper waren. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Lees ook: Campinglife: Cora en Berend Jan begonnen een camping in Frankrijk

Zwemmen is belangrijk

Dat kinderen steeds minder zwemmen is geen goede zaak vindt zwemmer Maarten van der Weijden: “We zwemmen in Nederland veel te weinig. Mijn ervaring op vakantie is altijd dat de zwembaden daar veel voller zijn. Nederland heeft zoveel water. Goed kunnen zwemmen is dan echt belangrijk” , vertelt hij aan RTL Nieuws. Ook directeur Koen Breedveld van de Reddingsbrigade Nederland is het daarmee eens. “Zwembaden moeten zorgen dat ze aantrekkelijk zijn, meegaan met de tijd en inspelen op waar bezoekers behoefte aan hebben. Daarin is de prijs ook een factor”, aldus Breedveld.

Reageer op dit artikel