Nieuwtjes

Wereldboekendag: goede boekverfilmingen op een rij

Nog even wachten tot maandag 23 april en dan is het Wereldboekendag! Daarom speciaal voor jullie wat spectaculaire boekverfilmingen op een rijtje.

1. The Looming Tower
Een nieuwe serie, gebaseerd op het boek van Lawrence Wright. Kijkt onder andere terug op Osama Bin Laden en Al-Qaida einde jaren ’90 en op de aanslagen van 9/11. In de serie vliegen spelers de wereld rond en proberen ze daarmee een aanval op Amerika te voorkomen.

Bekijk de trailer van The Looming Tower hier

2. The Man in the High Castle (seizoen 1 en 2)
Naar het boek van Philip K. Dick. Bekijkt wat er zou zijn gebeurd als de Geallieerden de Tweede Wereldoorlog hadden verloren.

Bekijk de trailer van seizoen 1 hier en die van seizoen 3, die later dit jaar komt, hier

3. Philip K. Dick’s Electric Dreams
Een sciencefictionserie waarin elke aflevering zich afspeelt in een unieke wereld: het heelal, het heden of duizenden jaren in de toekomst. Wat in ieder geval in elk verhaal naar voren komt, is de rol van de mens.

Bekijk de trailer van Electric Dreams hier

4. American Gods
Naar het bekroonde boek van Neil Gaiman. Shadow Moon wordt vrijgelaten uit de gevangenis en ontmoet daarna de mysterieuze Mr. Wednesday. Shadow wordt later ingehuurd als zijn bodyguard en komt terecht in een wereld van magie.

Bekijk de trailer van American Gods hier

5. Good Omens
Komt pas in 2019 uit, maar is toch het noemen waard! Ook geschreven door Neil Gaiman. Gaat over een engel plus boekenverkoper en zijn tegenpool: de duivel. Ze zijn allebei sinds het begin op de aarde en hechten veel waarde aan elkaar. Maar dan horen ze dat de wereld op zaterdag vergaat. De legers van Goed en Kwaad verzamelen zich en de spanning loopt hoog op.

Tip: Leden van Prime en Prime Video kunnen altijd naar de series kijken via de Amazone Prime Video-app of via PrimeVideo. Ook kun je ze gratis offline bekijken. Nog geen lid? Dan kun je je via dezelfde site aanmelden voor een proefabonnementje van 7 dagen.

Bron: Amazon

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram