Nieuwtjes

Mooi initiatief ‘Veel Liefs’: stuur een kaartje naar eenzame mensen

Een lief kaartje of een spontaan bezoek. Het is voor eenzame mensen een groot gebaar. Oranje Fonds is daarom een kaartenactie gestart tegen eenzaamheid.

Duizenden kaarten

Met de campagne Veel Liefs kun je iemand opgeven die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Vorig jaar kregen een aantal ouderen duizenden kaarten en verzoeken voor uitstapjes. Ook dit jaar wordt er uit de inzendingen een selectie gemaakt. Hiervan komen een aantal portretten online en daarop kunnen mensen vervolgens reageren doormiddel van een kaartje of een uitnodiging om iets te ondernemen. In oktober zal het eerste portret online verschijnen en kunnen mensen reageren.

Lees ook: Marjorie voelt zich eenzaam: ‘Ik heb geen vriendinnen’

Een wereld van verschil

“Vorig jaar was de actie een enorm succes en we hopen dat ook dit jaar er weer massaal geschreven wordt. Helaas zijn er nog steeds veel eenzame ouderen in Nederland en wij vinden het ontzettend belangrijk om hier aandacht voor te blijven vragen”, aldus Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds. “Door iemand aandacht te geven in de vorm van een kaartje, kun je al een wereld van verschil maken”, legt hij uit. Bekijk de video hieronder om te zien hoe je meedoet.

Lees ook: Voel jij je vaak eenzaam? Je bent niet alleen

Reageer op dit artikel