Deze Utrechtse bushokjes zijn een wereldwijde hit

Van Mexico-Stad to Melbourne: iedereen wil de bushokjes uit Utrecht hebben. Sinds kort staan er namelijk honderden bushokjes in de stad met een groen dak.

Van Mexico-Stad to Melbourne: iedereen wil de bushokjes uit Utrecht hebben. Sinds kort staan er namelijk honderden bushokjes in de stad met een groen dak.

Sinds april heeft Utrecht ruim driehonderd nieuwe bushokjes. Op het eerste gezicht zien ze eruit als normale bushokjes, maar als je beter kijkt, zie je op het dak sedum; een soort vetplant. De hokjes filteren fijnstof uit de lucht, bieden bijen en vlinders een rustplaats en houden regenwater vast.

Iedereen wil ze hebben

De Utrechtse bushokjes vallen wereldwijd in de smaak. De telefoon staat roodgloeiend bij het Utrechtse gemeentehuis, iedereen wil ze hebben. De BBC, The Guardian, USA Today, ARD, WDR en media uit Canada, India, Oekraïne, Italië en Zwitserland hebben al aandacht besteed aan de groene bushokjes. Ook Nederlandse steden zijn fan. ‘Het is de zomerhit van 2019’, zegt de Utrechtse gemeentewoordvoerder Jacqueline Rabius.

Lees ook: Geef je tuin een make-over met deze 9 leuke én makkelijke DIY’s

Bank van bamboe

De groene dakjes kosten de gemeente niets. Het Reclame Bureau Limburg financiert de bushokjes met de reclame-inkomsten van de posters die erin hangen. Het bureau zorgt er ook voor dat de hokjes worden onderhouden. Naast een groen dak hebben de nieuwe hokjes ook een bank van bamboe, een vloer van gerecycled beton en duurzame led-verlichting.

Ook interessant: Wil je duurzaam leven? Op deze 4 blogs vind je handige tips

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen