Prins Constantijn: 'Opvoeden is best lastig'

Prins Constantijn: ‘Opvoeden is best lastig’

Het is vandaag de vijftigste verjaardag van prins Constantijn. Speciaal voor deze gelegenheid geeft hij aankomende zondag een openhartig interview in de RTL Nieuws Special ‘Constantijn, meer dan een prins’.

Het is vandaag de vijftigste verjaardag van prins Constantijn. Speciaal voor deze gelegenheid geeft hij aankomende zondag een openhartig interview in de RTL Nieuws Special ‘Constantijn, meer dan een prins’.

In het interview zal de prins te zien zijn aan de keukentafel, op het sportveld en in de supermarkt. Ook zullen zijn vrouw prinses Laurentien en de kinderen Eloise, Claus-Casimir en Leonore een beeld van hem schetsen.

Opvoeding

Eén van de onderwerpen die aan bod komen, betreft de opvoeding van zijn drie kinderen. Volgens prins Constantijn is dat nog best lastig. “Dat leer je nergens op school, maar moet je met elkaar oplossen.” Daarbij heeft hij de wens dat zijn kinderen eens wat minder tijd achter computerschermen doorbrengen en wat vaker buiten zijn. “Ik denk dat we als ouders allemaal heel veel te maken hebben met computerspelletjes. Ik zou willen dat we meer tijd met elkaar kunnen doorbrengen”.

Toch zit er volgens de prins ook een positieve kant aan al die schermen. “Bijvoorbeeld als ze zelf spelletjes ontwikkelen of leren programmeren. Dat vind ik veel constructiever dan wanneer ze alleen maar naar Netflix kijken.”

Persoonlijke leven

Het is voor het eerst dat Constantijn zo openhartig over zijn persoonlijke leven praat. Wanneer het gaat over het leven als ‘de zoon van de koningin’, vertelt de prins dat het moment van realisatie een bom was die insloeg. “Toen dacht ik: mijn leven is over.”

Dood prins Friso

Ook het overlijden van zijn broer, prins Friso, komt ter sprake. “Soms kan je zo over iemand praten, en het volgende moment lukt het totaal niet”, vertelt de prins. “De emoties zijn lastig. Friso is nu overal. Als iemand verdwijnt dan blijven alle positieve herinneringen over, en je herinnert je die persoon in zijn beste vorm.”

De RTL Nieuws Special ‘Constantijn, meer dan een prins’ wordt 13 oktober om 22:30 uitgezonden op RTL4.

Bron: RTL Nieuws
Beeld: RTL

Lees ook: in déze stad viert het koningspaar volgend jaar Koningsdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.