Nieuwtjes

Nieuw seizoen 3 op Reis gaat ook naar Nederlandse bestemmingen

Zondag start het dertiende seizoen van reisprogramma 3 op Reis. Normaalgesproken worden de kijkers verrast met verre bestemmingen, maar dit keer blijven de presentatoren wat dichter bij huis.

Chris Zegers, Geraldine Kemper, Nienke de la Rive Box, Maurice Lede en Evi Hanssen gaan naar een plek waar 3 op Reis nog nooit is geweest: Nederland. En klein stukje daarbuiten. Iedere week komen verrassende bestemmingen aan bod op minder dan vijf uur reizen van het midden van ons land. En dat zónder te vliegen. Want zelfs met de fiets, trein, boot of auto kun je dichtbij huis veel ontdekken.

Toerist in eigen land

“Als je in het buitenland bent, hoor je heel vaak van buitenlanders hoe mooi Nederland is. Hoe leuk is het om je als reiziger nu eens te laten verrassen door je eigen land, waardoor je Nederland ineens door andere ogen gaat zien. En ook net daarbuiten. Zo ben ik voor deze rubriek naar België en Noord-Duitsland geweest. En dat bewijst toch maar weer dat je niet alleen maar naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen voor mooie verhalen”, aldus Chris Zegers. In het nieuwe seizoen reizen de presentatoren naar België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en blijven ze in Nederland. Naast deze onbekende plekken dichtbij huis zullen Chris, Geraldine, Nienke, Maurice en Evi ook de rest van de wereld ontdekken.

Lees ook: Alleen op reis? Liesbeth kan het iedereen aanraden in binnen- en buitenland

Drenthe

In de eerste aflevering reist Maurice af naar Drenthe, om in de dunst bevolkte provincie van Nederland een schaapsherder te ontmoeten. Ook is hij even helemaal alleen op de wereld in een eeuwenoud bos, waar hij een bijzondere overnachting heeft geboekt.

3 op Reis is vanaf 25 augustus om 19.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Reageer op dit artikel