Goedkoopste boodschappen vakantie

Vakantieplannen? Hier zijn je boodschappen het goedkoopst

Ga je op vakantie, maar wil je niet te veel geld uitgeven aan de boodschappen? Het CBS helpt een handje en vergeleek de boodschappen in de vijf populairste vakantielanden.

Ga je op vakantie, maar wil je niet te veel geld uitgeven aan de boodschappen? Het CBS helpt een handje en vergeleek de boodschappen in de verschillende vakantielanden.

De populairste vakantielanden vergeleken

Volgens het CBS zijn Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Oostenrijk zijn de populairste bestemmingen deze zomer.

Wat kosten boodschappen op vakantie?

De prijzen voor boodschappen werden vergeleken met het Europees gemiddelde. In Nederland zijn de boodschappen 1,1 procent duurder dan het gemiddelde in Europa. Van de vijf populaire bestemmingen ben je het goedkoopst uit in Spanje. Dat is het enige land uit het rijtje waar je goedkoper uit bent dan in Nederland. Het scheelt gemiddeld vier procent. In Oostenrijk ligt de gemiddelde prijs van boodschappen 27 procent boven het Europees gemiddelde.

Lees ook: Je hoeft niet altijd weg. Zo vier je thuis vakantie

De goedkoopste boodschappen doe je hier…

Wie echt goedkoop boodschappen wil doen, slaat de populairste vakantielanden beter over. De goedkoopste boodschappen doe je in Oost-Europa. In Noord-Macedonië liggen de prijzen veertig procent lager dan gemiddeld in de EU. Andere landen waar de boodschappen goedkoop zijn, zijn Roemenië, Polen, Turkije en Bulgarije.

De duurste boodschappen haal je in…

De boodschappen zijn het duurst in Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Denemarken en Luxemburg. Luxemburg is dan wel weer een goede tussenstop om te tanken, de benzine is er namelijk erg voordelig.

Lees ook: Met deze app lees je gratis boeken in de zomervakantie

Beeld: Unsplash. Bron: CBS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen