Nieuwtjes

Vanavond op tv: Floortje reist naar een verlaten eilandje bij Australië

Voor haar programma Floortje naar het einde van de wereld reist Floortje Dessing naast de mooiste afgelegen plekjes. Vanavond bezoekt ze een familie op Vanderlin Island, een eilandje voor de noordkust van Australië.

Floortje naar Australië

In het zesde seizoen van het succesvolle programma reist de presentatrice naar South Georgia, Vanderlin Island, Wyoming, Uruguay, Canada en Cambodja. In de tweede aflevering bezoekt ze Chris, zijn vrouw Amanda en hun drie kinderen die op Vanderlin Island wonen. Op het eiland, dat voor de noordkust van Australië ligt, zijn ze de enige inwoners.

Aboriginals

In 1644 werd Vanderlin Island ontdekt door de Nederlander Abel Tasman. Het eiland is onderdeel van de Sir Edward Pellew eilandgroep. Op het eiland woonden toen een groep Aboriginals, de Walu, maar inmiddels zijn Chris, Amanda en de kinderen de enige bewoners. Amanda is Aboriginal en woont al haar hele leven op het eiland. Het gezin leeft zoals de voorouders van Amanda en jaagt zelf op hun voedsel. Met elkaar proberen ze de prachtige natuur op het eiland te behouden.

Voor dit geweldige uitzicht willen wij ook wel naar Vanderlin Island.

De derde aflevering van Floortje naar het einde van de wereld is vanavond om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: BNNVARA

Reageer op dit artikel