Eva Jinek

Zelfde formule én geen reclameblokken: Eva Jinek maakt vrijdag haar debuut bij RTL

Eva Jinek begint vrijdagavond officieel aan haar avontuur bij RTL 4 met de ‘nieuwe’ talkshow Jinek. Daarmee neemt ze samen met Beau van Erven Dorens, die na een paar maanden het stokje van haar overneemt, de late avond voor haar rekening. Geen reclameblokken Helemáál nieuw is de show niet, want het concept – voorheen op…

Eva Jinek begint vrijdagavond officieel aan haar avontuur bij RTL 4 met de ‘nieuwe’ talkshow Jinek.

Daarmee neemt ze samen met Beau van Erven Dorens, die na een paar maanden het stokje van haar overneemt, de late avond voor haar rekening.

Geen reclameblokken

Helemáál nieuw is de show niet, want het concept – voorheen op NPO 1 – blijft hetzelfde. Zo blijft politiek verslaggever Jaïr Ferwerda iedere uitzending een item maken vanaf het Binenhof. Daarnaast wordt Jinek, net als bij de NPO, niet onderbroken door reclameblokken. Alleen na de aankondiging van de gasten aan het begin van de uitzending is er reclame, daarna is de presentatrice onafgebroken te zien.

Lees ook: ‘Déze late night talkshow presentatieduo’s vervangen Eva Jinek’

‘Wat ze gewend zijn’

“De kijkers krijgen wat ze van mij gewend zijn”, vertelde de presentatrice eerder. “De hoofdrolspelers uit de actualiteit nodig ik aan tafel uit en ik voer met hen het gesprek van de dag. Journalistiek, scherp, onderhoudend en over onderwerpen uit de media, cultuur, sport en maatschappij. Alleen dan bij RTL 4.”

Best bekeken programma’s

RTL hoopt met de komst van Jinek ‘het tij te kunnen keren’. Haar talkshow op NPO stond steevast in de lijst met best bekeken tv-programma’s, terwijl Beau te maken heeft met steeds meer teruglopende kijkersaantallen.

Bron: ANP
Foto: William Rutten