Martien Meiland

Erica bezorgd over Martien: ‘Kijk hoe mager hij eruit ziet’

Morgenavond is te zien hoe Patty Brard voor haar nieuwe programma ‘Zo Goed Als Nieuw’ op bezoek gaat bij Chateau Meiland. Hier doet Erica een boekje open over haar zorgen om Martien.

Morgenavond is te zien hoe Patty Brard voor haar nieuwe programma ‘Zo Goed Als Nieuw’ op bezoek gaat bij Chateau Meiland. Hier doet Erica een boekje open over haar zorgen om Martien.

Antieke kinderwagen

Voor het programma komt Patty een gerestaureerde antieke kinderwagen brengen, die Martien en Erica tijdens de verbouwing op het landgoed vonden. De presentatrice nam direct de gelegenheid aan om een wijntje bij het stel te doen. Patty: “Alhoewel ik zelf niet meer drink, moest ik het befaamde borreluurtje natuurlijk wel een keer meemaken.”

Volgens Patty is het net alsof je op een filmset in Hollywood oploopt wanneer je het kasteel betreedt. “Je kent het allemaal al van tv, maar dan ineens blijkt het echt te bestaan. En dan gaat het er, de héle dag, ook nog eens precies zo aan toe als je een uurtje in de week in de serie ziet. Die man die rent en die draaft om het iedereen maar naar de zin te maken, ik zou er compleet gestoord van worden. Maar Martien gaat maar door en blijft aardig tegen iedereen.”

‘Net een cocktailprikker’

De presentatrice nam ook de tijd voor een goed gesprek met Erica, die haar zorgen om Martien deelde. “Hij moet echt rustiger aan gaan doen. Hij blijft maar vliegen. Kijk nou hoe mager hij eruit ziet, hij is net een cocktailprikker!”

Volgens Erica maakt het het succes van de serie dat de gezinsleden zich nogal uitgeput voelen. “Én het verbouwen, én het de gasten naar de zin maken, het is wat veel van het goede. Wat je natuurlijk ook nekt, is dat je er moet zijn voor de mensen die tot laat in de tuin een wijntje willen drinken, maar ook voor de mensen die juist vroeg willen opstaan en ontbijten om op tijd weer te vertrekken. Daarom hebben we nu een extra koelkast neergezet waar ze zelf dingen uit kunnen pakken en maar moeten opschrijven wat ze zoal genomen hebben.”

Nieuwe plannen

Toch heeft het stel alweer plannen voor een nieuw project. Patty: “Ze vertelden me dat ze niet meer op zoek zijn naar een ander kasteel, maar naar een groot landhuis met allerlei bijgebouwen op dat terrein. In die huisjes zouden de gasten dan lekker hun eigen gang kunnen gaan, zonder dat de Meilandjes de hele dag voor ze klaar moeten staan.”

Lees ook: Robin Martens reageert in ‘Beau’ emotioneel op aanhouding

Bron: Telegraaf
Beeld: Talpa