Leuke dingen doen

Docu-tip: Buddy, omdat honden de pijn troosten die niemand ziet

Begin dit jaar kwam de documentaire Buddy uit. Een echte tranentrekker, want de docu vertelt uit het oogpunt van zes mensen waarom hun hulphonden onmisbaar zijn.

Buddy: door deze documentaire huil je tranen van geluk

Een hond hebben is fijn. Je hebt een ware vriend en honden bieden troost. Maar voor veel mensen is een (hulp)hond onmisbaar. De documentaire Buddy laat op een prachtige manier zien dat hulphonden het leven van hun baasje teruggeven. Sidekick Utah helpt zijn jonge vriend die autistisch is. Samen kunnen ze de wereld aan. De blinde Edith kan dankzij haar hond Makker gerust door het bos dwalen en Erna wordt iedere dag door Kaiko aan- en uitgekleed. Door deze documentaire huil stilletjes tranen van geluk.

Een docu van Heddy Honingmann

Buddy is op een respectvolle manier gemaakt door Heddy Honingmann. De personages kregen duidelijk de kans om hun verhaal in eigen woorden te vertellen en de honden zijn zeker niet ondergeschikt in de film. Je gaat echt van de dieren houden. Heddy Honingmann eerder tegen Volkskrant: “Honden troosten de pijn die niemand ziet.” Wij denken dat veel mensen deze uitspraak door en door begrijpen.

Buddy is vanavond (13 mei) te zien op televisie, 20.25 uur, NPO2

Scroll naar beneden om de trailer van deze documentaire te bekijken.

Lees ook: Annick: ‘Mijn hulphond gaf me mijn leven terug’

Op de foto: Annick. Ze weet het zeker: zonder haar psychiatrische hulphond Nova was ze er niet meer geweest

Foto: Fragment uit Buddy, Heddy Honingmann

Reageer op dit artikel