songfestival

Dit is het thema van het songfestival volgend jaar

Op 16 mei 2020 is het zover: dan vindt het Eurovisie Songfestival in Rotterdam plaats. Gisteren werd bekendgemaakt wat de slogan is voor de drie liveshows.

Op 16 mei 2020 is het zover: dan vindt het Eurovisie Songfestival in Rotterdam plaats. Gisteren werd bekendgemaakt wat de slogan is voor de drie liveshows.

Het is de eerste keer in 40 jaar dat het evenement in ons land gehouden wordt. De slogan voor het spektakel, luidt: ‘Open up’.

Open blik

“We hebben gezocht naar een thema dat vertelt waar Nederland voor staat; een land met een open blik naar de wereld, waar we onze mening, met respect voor elkaar, niet onder stoelen of banken steken,” vertelt executive producer Sietse Bakker. “Met deze slogan nodigen we mensen uit zich open te stellen voor de ander, voor meningen, elkaars verhalen en natuurlijk voor elkaars muziek.”

Zelf invullen

De organisatie legt uit dat het thema is ontstaan na workshops met tientallen mensen uit de creatieve sector en straatgesprekken met Nederlanders. De slogan is bedoeld om zelf in te vullen. Sietse Bakker: “Open Up to each other, Open Up to music, Open Up to Rotterdam. Voel de vrijheid om deze slogan op je eigen manier aan te vullen.”

Data

De halve finales van het songfestival worden volgend jaar gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei. De finale is op 16 mei. De kaartverkoop start naar verwachting voor de feestdagen.

Bron: NOS
Foto: YouTube

Lees ook: opmerkelijk: vrouw ontdekt gigantisch spinnenweb in Cadzand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen