Leuke dingen doen

Dirty John seizoen 2: dit kun je ervan verwachten

Eind vorig jaar was iedereen in de ban van Netflix-serie Dirty John. De opnames van seizoen 2 zijn al begonnen, dus wij praten je bij.

Terugblik

Wij waren zo door het eerste seizoen van dramaserie Dirty John heen, zo spannend was het. Om je geheugen op te frissen (spoileralert!): Debra krijgt een relatie met de charmante John en al snel trouwen ze. Het lijkt rooskleurig, maar zoals haar dochters al hadden verwacht, ontdekt Debra dat haar man toch niet zo betrouwbaar is. Ze stuit op het ene na het andere leugen. Het eerste seizoen eindigt met een gevecht tussen dochter Terra en John, wat hij niet overleefd. Een nieuw seizoen over hetzelfde verhaal leek dus al onwaarschijnlijk.

Fan van Dirty John? Kijk dan de real life docu

Nieuw verhaal

In het tweede seizoen duiken we in het verhaal van Betty Broderick, die haar ex-man en zijn vrouw vermoordde. In 1983 verdenkt Betty haar man Dan ervan een affaire te hebben met zijn assistente Linda. Hij ontkent dat, maar gaat pas twee jaar later bij haar weg. Dan neemt de zorg voor hun kinderen op zich nadat Betty ze een voor een bij hem achterlaat. Hij bekent later inderdaad een verhouding met Linda te hebben. De scheiding van Dan en Betty – later ook wel Broderick vs. Broderick genoemd – staat bekend als een van de meest spraakmakende vechtscheidingen in de Amerikaanse geschiedenis. Terwijl Betty’s gedrag steeds meer escaleert, stapt Dan in 1989 in het huwelijksbootje met Linda. Op 5 november loopt het helemaal uit de hand: Betty schiet Dan en Linda dood.

Datum onbekend

Linda legt in datzelfde jaar een bekentenis af en zit sindsdien haar gevangenisstraf uit. Het verhaal van Dan, Betty en Linda is al vaker voorbijgekomen in series, zoals Law & Order, maar zal nu ook gebruikt worden in het tweede seizoen van Dirty John. De opnames zijn al bezig, maar wanneer het nieuwe seizoen op Netflix verschijnt, is nog niet duidelijk. Wij hopen ‘m dit najaar te kunnen bingewatchen!

Lees ook: Deze nieuwe series verschijnen in september op Netflix

Foto: Bravo / Netflix

Reageer op dit artikel