Ontwerp Zonder Titel 2020 03 26t093032.929

Conflict in de Rijdende Rechter maakt de tongen los

Gisteravond keken ruim 1,7 miljoen mensen naar de Rijdende Rechter. Dit keer reisde mr. Reid af naar Hollandsche Rading.

Auto’s

In de uitzending was te zien hoe Carmen Ploeg twee auto’s in gebruik heeft: eentje gebruikt ze privé en de ander voor zakelijke doeleinden. Omdat ze geen twee auto’s meer nodig heeft, wil ze rustig nadenken over welke van de twee ze wil houden. Daarom laat ze bij garage Hartendorp een APK inplannen. Hier staat daarentegen naast de APK ook een kleine beurt in de agenda.

Discussie

Uiteindelijk ontstaat een discussie, omdat Carmen aangeeft geen beurt te willen hebben, tot ze een keuze heeft gemaakt over de auto’s. Volgens garage Hartendorp heeft de vrouw daarentegen wel degelijk aangegeven een beurt te willen hebben, zolang de kosten van de APK maar minimaal waren.

De gemoederen lopen hoog op. “Ik ben boos en ik vind dat meneer zich steeds meer manipulerend en laatdunkend uitlaat,” aldus Carmen. De garagehouder: “Wat ik niet respecteer aan u is dat u ons als leugenaar uitmaakt.” Uiteindelijk is het aan Mr. Reid om tot een besluit te komen.

Twitter

Op Twitter raakten mensen niet uitgepraat over de aflevering. Hoewel sommige kijkers de kant van Carmen kozen, waren er ook een aantal die zich juist meer konden vinden in de garagehouder. Wel maakten beide personen de tongen los.

Bron: Twitter
Foto: NPO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    J.Versteeg
    Voor mijn gevoel een onrechtvaardige uitspraak, met de bedoeling om een sociaal zwakker iemand te steunen. Dit kan toch niet de bedoeling zijn van rechtspraak?
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen