Britt Dekker: 'Ik vond mezelf raar vergeleken bij de rest'

Britt Dekker: ‘Ik vond mezelf raar vergeleken bij de rest’

Ongeveer een maand geleden was Youp van ’t Hek te gast bij het televisieprogramma Pauw. Hier ontmoette hij Britt Dekker. De presentatrice maakte zo veel indruk op hem, dat hij besloot een column aan haar te wijden.

Ongeveer een maand geleden was Youp van ’t Hek te gast bij het televisieprogramma Pauw. Hier ontmoette hij Britt Dekker. De presentatrice maakte zo veel indruk op hem, dat hij besloot een column aan haar te wijden.

Op zijn gemak

In zijn column in de VARAgids schrijft Youp dat hij zich meteen op zijn gemak voelde bij Britt. “Na afloop dronken we nog wat en deed ze me door haar leuke brutaliteit, haar beetje rare, maar wel steeds kloppende logica en door haar directheid heel vaak aan Johan Cruijff denken”, schrijft hij. “Alles rechtstreeks op de man. Korte bochten. Mooie zinnen. En… niet onbelangrijk: veel gelachen.”

‘Bijzonder meisje’

Ze spraken af dat Britt naar Youps voorstelling in Carré zou komen kijken en hij naar haar paardenfilm. “En ik hoop maar een ding: dat ze me na afloop kan vertellen dat haar film een dampend succes is geworden! Ik heb hem dan zeker gezien! Bijzonder meisje!”, sluit de cabaretier zijn column af.

‘Raar’

Britt reageert op Youps woorden via een Instagram-bericht: “Ik moet toegeven, nu ik tien jaar in dit vak zit… Ik wilde zo vaak veranderen, omdat ik mezelf raar vond vergeleken bij de rest. Of ze vonden mij raar.” De blondine vertelt dat ze heeft geleerd dat iemand gelukkiger wordt naarmate diegene dichter bij zichzelf blijft.  “Dan bedoel ik vooral wees gewoon eerlijk en zeg wat je denkt.”

Jezelf blijven

“Helaas is soms die kracht ook je valkuil,” gaat ze verder. “Maar boeiend; alles beter dan drie keer nadenken over hoe je iets zegt omdat je dan misschien “leuker over komt.” Die tijd die je daaraan verspilt kun je dan voor leukere dingen gebruiken.” Tot slot geeft ze haar jonge fans advies: “Al voel je je soms een buitenbeentje, pas je niet in die populaire groepjes, maakt niet uit; blijf vooral jezelf, dan kom je er altijd!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

??OMG, zo vet dit! Bedankt Youp!?? Ik moet toegeven, nu ik 10 jaar in dit vak zit, ik wilde zo vaak veranderen omdat ik mezelf raar vond vergeleken bij de rest of ze vonden mij raar. Gelukkig lukte het niet echt en heb ik het laatste jaar geleerd dat hoe dichter je bij jezelf blijft hoe blijer je wordt. Dan bedoel ik vooral wees gewoon eerlijk en zeg wat je denkt. Net als Youp, goudeerlijk en geen dubbele bodem. Helaas is soms die kracht ook je valkuil, maar boeiend; alles beter dan 3 keer nadenken over hoe je iets zegt omdat je dan misschien “leuker over komt” Die tijd die je daaraan verspilt kun je dan voor leukere dingen gebruiken ??? Dus voor al mijn jonge fans: al voel je je soms een buitenbeentje, pas je niet in die populaire groepjes, maakt niet uit; blijf vooral jezelf, dan kom je er altijd! ❤️ @vara_gids #youp #bedankt #dievergelijking⚽️ #wow

Een bericht gedeeld door Britt Dekker (@brittdekker92) op

Britts paardenfilm ‘Whitestar’ draait nu in de bioscoop.

Bron: RTL Boulevard

Lees ook: dít zijn de eerste deelnemers van Dancing on Ice

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.