Nieuwtjes

Deze BN’ers doen vanavond mee aan The Passion

Vanavond vindt de negende editie van The Passion plaats in Dordrecht. Daarin vertellen zeven bekende Nederlanders het paasverhaal.

The Passion in Dordrecht

Na Enschede, Leeuwarden en Amsterdam is het dit jaar de beurt aan Dordrecht. The Passion kiest niet zomaar voor deze plaats, want hier werd vierhonderd jaar geleden besloten om de Bijbel in het Nederlands te vertalen. Tijdens het evenement wordt het bekende paasverhaal steeds opnieuw verteld. Het thema van dit jaar is ‘Je bent niet alleen’. Daarmee proberen ze meer aandacht te vragen voor eenzaamheid en de initiatieven om mensen bij elkaar te brengen.

Deze BN’ers doen mee

Net als voorgaande jaren wordt het verhaal verteld door bekende Nederlanders. Acteur Edwin Jonker, bekend van De Ontsnapping en Mannenharten 2, heeft de hoofdrol en speelt Jezus. Edsilia Rombley neemt de rol van Maria op zich en zangers Lucas Hamming en Paul Sinha spelen discipelen Judas en Petrus. Acteur Porgy Franssen, bekend van onder andere Moordvrouw, vertolkt de rol van Pilatus. Presentator Martijn Krabbé is de verteller van het paasverhaal en Klaas van Kruistum is aanwezig als verslaggever. Er worden verschillende bekende nummers gezongen, zoals Vrienden van Marco Borsato en Treur niet van Diggy Dex en JW Roy.

The Passion is vanavond om 20.35 uur te zien op NPO 1.

De volledige cast van The Passion 2019:

Foto: Willem Jan de Bruin/EO/KRO-NCRV

Reageer op dit artikel