schoenen

Dresscodes voor schoenen voor dames

Het klinkt wellicht ouderwets, maar er zijn nog steeds dresscodes voor bepaalde gelegenheden. Of je nou naar een bruiloft of een zakelijke bijeenkomst gaat, je zult moeten letten op de ‘regels’ die er zijn met betrekking tot hoe je je dient te kleden.

Om je een beetje op weg te helpen vertellen we je graag meer over welke schoenen je kunt dragen als je een bepaalde dresscode hanteert.

Black Tie

Onder jouw korte of lange avondjurk kun je stijlvolle pumps met hakken dragen. Die mogen overigens best wat hoger zijn, 8cm kan prima, mits je er goed op kunt lopen natuurlijk. Kies wel voor simpel en zonder al te veel tierelantijnen. Lak, zilver en goud kunnen overigens wel.

Business Woman

Dien je aanwezig te zijn op een zakelijke bijeenkomst dan is het van belang dat je mooie nette laarzen draagt of pumps in een donkere kleur. Kies voor weinig toeters en bellen. Te opvallend is zeker niet gepast. Schoenen van Arendonk heeft een ruim assortiment, waar je zeker weten iets kunt vinden wat perfect bij jou én de gelegenheid past.

Business Casual

Business casual leent zich voor een hakje onder de schoenen, of een nette gladde pump in een neutrale kleur. Niet al te uitbundig, maar wel minder chique dan bij je échte business look.

Casual Chic en Smart Casual

Je kunt bij deze dresscode kiezen voor dagelijkse vrijetijdsschoenen zoals toffe sneakers van Mason Garments. Deze kun je namelijk erg goed dragen onder een nette jeans. Draag je een rok of een jurk, dan is een pump met een klein hakje natuurlijk ook een mogelijkheid. Is het een beach party, dan voldoen mooie sandaaltjes of een slippers natuurlijk ook. Zorg dan wel voor verzorgde voeten met netjes gelakte teennagels.

Cocktail

Onder een cocktailjurk draag je natuurlijk bijpassende hakken als het om een formele gelegenheid gaat. Kies gerust voor killer heels! Is het minder formeel kies dan voor een opvallen en contrasterend paar schoenen, met een bijpassende clutch.

Jacquet

Een mantelpakje, cocktailjurk of een lange jurk draag je met een hoge pump. Vaak wordt deze dresscode alleen overdag toegepast, dus killer heels en pumps met glitters zijn dan minder geschikt.

Tenue de Ville

Onder de jurk die je draagt als je deze dresscode volgt, mag je best een wat hogere en feestelijke hak dragen dan bij de zakelijke bijeenkomst die je als business woman moet bijwonen. Kiest gerust voor wat strikken en linten en wat opvallendere kleuren. Erg leuk onder een little black dress. Laarzen zijn voor deze dresscode niet heel erg geschikt.

White Tie

Een lange jurk tot aan de enkel is passend bij White Tie. Daaronder kun je pumps dragen met een hoge hak. White Tie is wat klassieker dan Black Tie, dus zorg dat je schoenen niet al te uitbundig zijn qua kleuren etc. Een panty is overigens onmisbaar bij deze dress code!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.