moeder kinderen

De voordelen van genderneutrale kleding voor je kinderen

Tegenwoordig houdt iedereen zich steeds meer bezig met gendergelijkheid. Mensen willen vandaag de dag lekker zichzelf kunnen zijn, ongeacht hun geslacht.

Waar de meisjeskamer vroeger nog felroze werd geschilderd en die van de jongens strakblauw, wordt er nu steeds meer gebruik gemaakt van genderneutrale kleuren zoals geel, bruin en paars. Ook in kledingwinkels zie je dat er steeds meer rekening wordt gehouden met genderneutraalheid. kinderkleding en babykleding is er niet meer alleen in roze voor de meisjes en blauw voor de jongens, maar in allerlei soorten kleuren. Genderneutrale kleding is dus hip hartstikke hip!

Uniseks kleding voor baby’s

In 2017 kwam HEMA in het nieuws omdat ze alle geslachtsaanduidingen van de kledinglabels van kinderen gingen schrappen. Daarna volgden nog meer winkels die ook genderneutrale kleding gingen aanbieden. Bij babykleding is het natuurlijk ideaal om uniseks babykleding te kopen voor als je het geslacht van de baby nog niet weet. Dan speel je mooi veilig. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor de kleuren geel, groen of simpel zwart. Veel kledingwinkels hebben hele leuke uniseks babykleding. Zo ziet jouw baby er schattig uit en draagt hij of zij ook nog eens hippe kleren, want uniseks is een heuse trend!

Kleding doorgeven

Als je meerdere kinderen hebt dan is het ideaal om kleren die de oudste te klein worden aan de jongere broer of zus te geven. Helaas gaat dat lastig als je een jongen en een meisje hebt. Dat is een groot voordeel van genderneutrale kleding. Deze kinderkleding kan namelijk door jongens én meisjes gedragen worden. Dan hoef je niet van al die kleding af die niemand meer wil dragen, maar kun je de genderneutrale kinderkleding doorgeven aan een jonger broertje of zusje of een kennis. En dat is ook nog eens duurzaam! Want op die manier hoef je geen nieuwe kleding te halen en kun je de uniseks kinderkleding hergebruiken. Goed bezig!

De keuze is reuze

Genderneutrale babykleding en kinderkleding is dus steeds meer een trend. Steeds meer kledingwinkels verkopen genderneutrale baby- en kinderkleding en daardoor is er keuze genoeg om leuke outfits te scoren voor je kids. Ga je voor die leuke gele hoodie of toch de stoere zwarte spijkerbroek? De keuze is reuze! Ook kun je deze kleding doorgeven aan een kennis of je jongste kind, waardoor je duurzaam bezig bent.

Parterbijdrage: hippemensjes.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *