Leuke dingen doen

Wonder Woman: een film waarin mannen de dag redden en vrouwen de wereld

Vanaf vandaag is de nieuwste film Wonder Woman te zien in de Nederlandse bioscopen. Webredacteur Melissa zag hem gisteravond en schreef een recensie: “De dag erna loop je net als Diana met wapperende haren als een diva over straat. Ik putte daar een beetje kracht uit toen ik door een lekke band naar huis moest lopen. Op mijn naaldhakken.”

Al weken kwam de trailer van Wonder Woman voorbij en eerlijk gezegd leek het me niks. Vechten, actie, fantasie, het trekt me allemaal niet zo. Mijn vriendinnen dachten daar anders over en vroegen me mee naar de voorpremière. Ik ben blij dat ze dat deden.

Het verhaal
De prachtige Diana (Gal Gadot) woont op een paradijslijk eiland en wordt getraind tot de beste krijger van de Amazonen op het eiland. Haar moeder en tante denken dat de god van Oorlog ooit terugkeert en dan moet ze voorbereid zijn om tegen hem te vechten. Dan strandt een Amerikaanse piloot, Steve (Chris Pine), op het eiland en brengt de Amazonen het verontrustende verhaal over een oorlog in de ‘echte’ wereld. Je merkt al snel dat het om de Tweede Wereldoorlog gaat. Diana is ervan overtuigd dat dit het werk van de god van Oorlog is en gaat met Steve mee om de oorlog te stoppen.
 

'Het was fijn om naar een film te kijken waarin vrouwen de superhelden zijn en meer doen dan alleen gillen en mooi zijn'

Girlpower
Dat de film zich vooral richt op vrouwen, is aan verschillende filmelementen te merken. Diana kijkt toe hoe Steve naakt uit bad stapt en in de meeste Hollywoodfilms is dat toch echt andersom. En uiteraard loopt Diana tijdens een gevecht in de loopgraven voorop, met de beste wapens. Had ik al gezegd dat de Amazonen met gemak een troep Duitse soldaten uitschakelden op het strand? D-Day was er niks bij. Het was eerlijk gezegd weleens fijn om naar een film te kijken waarin vrouwen de superhelden zijn en meer doen dan alleen gillen en mooi zijn. De mannen in de film zijn niet ondergeschikt hoor, ook hun inzet is onmisbaar om Diana te helpen.

Een beetje naïef
Diana wordt niet helemaal perfect weggezet. Een beetje naïef is ze wel. Zo denkt ze dat ze met zwaard en schild door Londen kan lopen en vertelt ze Steve dat ze is gemaakt van klei en god Zeus haar tot leven bracht. Wel een goed verhaal tijdens een date als je het liever niet over je ouders hebt.

Een avondje opladen
De film bevat alle elementen die een superheldenfilm moet hebben. Een held, een knappe man en indrukwekkende gevechten om naar te kijken. De ontknoping is wel typisch Hollywood. Iets met dat liefde alles overwint en opofferingen hier en daar. Je weet na deze film in ieder geval weer hoe het is om je een superwoman te voelen. De dag erna loop je net als Diana met wapperende haren als een diva over straat (laat wel je zwaard thuis). Ik putte daar een beetje kracht uit toen ik door een lekke band naar huis moest lopen. Op mijn naaldhakken.  

Aanrader?
Ja. Ik ging met vriendinnen, wat altijd een goed idee is. We konden samen lekker wegdromen bij de knappe acteur en lachen om de vele grappen in de film. Maar met je partner is de film ook leuk. In de film draait alles uiteindelijk om liefde en ik zag genoeg stelletjes in de zaal.

Fun fact: ‘onze’ Doutzen Kroes komt kort in de film voor en heeft een klein stukje tekst. Door geluiden in de zaal (van vooral gniffelende mannen) wist ik al snel wanneer Doutzen weer in beeld kwam.

Tekst: Melissa van Ketel 

Reageer op dit artikel

Instagram