Placeholder

Win 4x 2 kaarten voor het Allerhande Kerstfestival

Op 8, 9 en 10 december kun je genieten van sprookjesachtige kerstsferen tijdens het derde Allerhande Kerstfestival. Het foodfestival vindt plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Kom langs en geniet van het kerstmenu van 2017.

Op 8, 9 en 10 december kun je genieten van sprookjesachtige kerstsferen tijdens het derde Allerhande Kerstfestival. Het foodfestival vindt plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Kom langs en geniet van
het kerstmenu van 2017.

Bij Vriendin maak je kans om dit magische spektakel zelf te beleven. Vul hieronder het winformulier in en maak kans op 4 kaartjes voor het Allerhande Kerstfestival.

Naast alle foodstands, workshops en kookdemonstraties is er nog meer te beleven, zoals een Allerhande-quiz in het theater, een uitgebreide verzameling receptenkaarten en het grote reuzenrad waarin bezoekers uitkijken op de 200 versierde kerstbomen en 100.000 kerstlichtjes.

Kerstmenu 2017
Wij hebben alvast drie lekkernijen op een rijtje gezet die perfect passen bij de kerstmaaltijd én die je kunt proeven tijdens het festival:

1. Bundtcake
Deze ‘tulband’ cake herken je aan de ronde vorm en het gat in het midden. De historie van deze cake loopt terug naar de Middeleeuwen en het verhaal gaat dat de naam is ontstaan omdat er ooit een cake in zo’n hoofddeksel is gebakken. We hebben drie tips om deze cake zelf te versieren: Maak ‘lijm’ van poedersuiker en wat citroensap. Plak hiermee blauwe bessen en frambozen op de cake. Bestrooi de cake met poedersuiker en bestrijk de cake met kant-en-klaar glazuur. Plak er, terwijl het glazuur nog zacht is, kerstchocolaatjes op. Smelt witte chocolade au bain-marie en schenk de warme chocolade in dunne strepen over de cake. 

2. Kerstboom ijstaart
IJs is al eeuwenlang een favoriet dessert voor de hele familie. Er wordt gezegd dat ijs als gerecht 5,000 jaar geleden voor het eerst in China werd bereid en later in de 13e eeuw door Marco Polo werd geïntroduceerd in Europa. Met deze ijstaart in de vorm van een kerstboom, met vanillesmaak en chocoladedecoratie, steel je de show aan tafel!

3. Kerststol
Deze kerstklassieker verveelt nooit! De kerststol werd vermoedelijk al rond 1500 verkocht op de markt in het Duitse Dresden als “Christbrote Uff Weinachten” en is nu bij Albert Heijn het meest online verkochte product tijdens kerst. Weet je hoe je een echte kerststol herkent? Kijk dan naar het ‘oor’. De bakker slaat het deeg handmatig over de amandelspijs heen, waardoor tijdens het bakken het oor ontstaat. Aan dit oor herken je de handgevouwen stol en weet je zeker dat deze met de hand is bereid.
Extra: En heb je nog wat over van de stol na de kerstdagen? Gooi deze dan niet weg, maar maak er heerlijke kerstbroodwentelteefjes van, perfect voor het ontbijt op derde kerstdag!

Recept kerstbroodwentelteefjes
(
Ontbijtgerecht 4 personen)
– 1 ei
– 100 ml melk
– 1 tl gemalen kaneel
– 4 sneetjes kerstbrood
–  30 g boter
–  ½ el poedersuiker

Aan de slag
Klop het ei samen met de melk en kaneel los in een diep bord. Wentel de sneetjes kerstbrood door het eimengsel. Verhit 15 g boter in een koekenpan. Bak twee sneetjes in 3 min. goudbruin. Keer halverwege. Herhaal deze stap voor de rest van de sneetjes.
Bestrooi de wentelteefjes met de poedersuiker.
Tip: Fruit over? Deze kerstwentelteefjes matchen goed met allerlei fruitsoorten zoals banaan, aardbei, bramen of mandarijnpartjes

Kijk voor meer informatie op www.ah.nl/kerstfestival.