Leuke dingen doen

Tv-tip: voorleesprogramma BoekenWurm TV

In televisieprogramma BoekenWurm TV lezen bekende Nederlanders verhalen voor. Voorlezen is belangrijk voor de taalvaardigheid en de sociale ontwikkeling van kinderen. Met onder andere Babette van Veen, Kim Lian van der Meij en Marja van Bijsterveldt.

In 15 afleveringen worden grappige, leerzame en avontuurlijke verhalen voorgelezen. Door kinderen voor te lezen, wordt hun fantasie geprikkeld. Babette van Veen: "Als je leest, kun je in gedachten de hele wereld over reizen en de meest spannende avonturen beleven. Daarom vind ik het in deze tijd van snelheid en veelal visueel vermaak belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om hun eigen fantasie te gebruiken."

1000 nieuwe woorden leren
Oud-minister Marja van Bijsterveldt leest voor in het televisieprogramma en is voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven. Ze vindt het belangrijk om de samenleving te versterken door laaggeletterdheid aan te pakken. Marja van Bijsterveldt: "Op school én thuis voorgelezen worden is van groot belang voor de taalontwikkeling van kinderen. Als je een kind een kwartier per dag voorleest, leert het maar liefst 1000 nieuwe woorden in een jaar. Ik vind het heel goed dat BoekenWurm TV op een leuke manier voorlezen stimuleert." 

Voorlees app 
Deze zomer lanceert BoekenWurm TV ook een applicatie met ruim 250 voorleesverhalen. 

BoekenWurm TV, vanaf 17 april elke werkdag, 10.05 uur, RTL Telekids (RTL 8) 

Reageer op dit artikel

Instagram