Leuke dingen doen

Speeddaten voor vriendinnen gaat landelijk: 4 nieuwe events gepland

Na de succesvolle eerste speeddate voor vriendinnen op 24 april in Utrecht, kondigen Vriendin en online platform VriendinnenOnline.nl aan het speeddaten voor vriendinnen verder uit te breiden.

Vorige week maakten we de tweede editie al bekend: Den Bosch staat als volgende stad op het programma. Door een overweldigend aantal aanvragen is het organiseren van nog meer nieuwe speeddates een logisch gevolg.

Je bent welkom in Den Bosch!

De eerstvolgende speeddate voor vriendinnen vindt plaats op woensdag 12 juni 2019 in Den Bosch. Wil je meer weten over het programma of wil je je alvast aanmelden? Kosten voor deelname aan de speeddate in Den Bosch zijn € 19,95 per persoon (inclusief drankjes, hapjes en een goodiebag), aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Alle tickets zijn uitverkocht.

Is Den Bosch te ver?

Na de zomer volgen speeddates in andere regio’s. Je kunt in het formulier hieronder alvast je gegevens achterlaten. We houden je op de hoogte van een event bij jou in de buurt.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zo leuk was het in Utrecht

Tijdens onze eerste vriendinnen speeddate ondervonden bijna 50 vrouwen hoe het is om in een rap tempo een potentiële vriendin te ontmoeten. De hoge opkomst en het feit dat een groot aantal van de aanwezige vrouwen al meerdere keren met elkaar hebben afgesproken, benadrukt de inzichten uit het onderzoek dat Vriendin & VriendinnenOnline.nl eerder lieten uitvoeren. Daaruit blijkt onder meer dat ruim de helft van de Nederlandse vrouwen een vriendin mist. Ook staan zij open voor nieuwe vriendschappen.

Hoofdredacteur Renske Veldhoff: “Gezellig en ongedwongen, de sfeer op de eerste speeddate voor vriendinnen was geweldig! Ik weet zeker dat ook de volgende edities een groot succes worden – en dat er opnieuw veel nieuwe vriendschappen ontstaan. Dat is waar het Vriendin om te doen is: vrouwen bij elkaar brengen!”

Tekst gaat verder onder de video

Meer vriendinnen om iets mee te ondernemen

Voor veel vrouwen is het hebben van vriendinnen in de buurt belangrijk. Donya, een van de deelnemers van de eerste speeddate voor vriendinnen, vertelt: “Ik ben altijd blijven wonen waar ik vandaan kom, terwijl veel vriendinnen zijn uitgevlogen naar de grote stad. Dat contact is verwaterd terwijl het wel heel fijn is om mensen in je buurt te hebben om dingen mee te ondernemen.” Deelnemer Marloes licht toe: “Mijn sociale leven is de laatste tijd veranderd doordat vriendinnen gaan settelen en kinderen krijgen. Ik ben single en heb zo nu en dan zin om wat te ondernemen, terwijl mijn vriendinnen druk zijn.”

De inzichten uit het eerdere onderzoek, de reacties van de deelnemers aan de eerste speeddate, en het hoge aantal aanvragen vormen voor de initiatiefnemers Renkse Veldhoff (Vriendin) en Lize Mast (VriendinnenOnline.nl) aanmoediging om speeddates voor vriendinnen door heel Nederland op te zetten. “Ons doel is om mensen samen te brengen. Iedereen heeft behoefte aan een vriendin en wij dragen daar graag aan bij door deze speeddates te blijven organiseren”, zegt Lize Mast.

Deze speeddate is een samenwerking van VriendinnenOnline en Vriendin

         

Reageer op dit artikel