Leuke dingen doen

Netflix-tip: The Crown seizoen 2

We hebben een heel jaar moeten wachten, maar morgen is het zover: The Crown keert terug! Dit prachtige kostuumdrama is zó goed in elkaar gezet dat het een must-see is, zélfs als je normaal gesproken geen fan van kostuumdrama’s bent.

Wat gebeurde er in seizoen 1? 
Het eerste seizoen ging over het huwelijk van koningin Elizabeth met Philip in 1947 tot aan het afbreken van de verloving tussen prinses Margaret en Peter Townsend in 1955. Het tweede seizoen zal naar verwachting het koningshuis volgen vanaf 1956 tot en met 1964. Hierin zien we dat de wereld aan het veranderen is, waardoor de beschadigde Britse monarchie haar verleden moet confronteren met het oog op de toekomst.

Huwelijkscrisis
In het tweede seizoen ligt de focus op de huwelijkscrisis waarin koningin Elizabeth en prins Philip zich verkeerden. Zo zullen er hints zijn over het (nooit bevestigde) vreemdgaan van prins Philip. En we zullen zien hoe Philip zijn vrouw en familie verlaat voor een wereldreis waarbij de roddelbladen de geruchten voeden dat zijn lange afwezigheid druk op hun huwelijk zet. In het laatste shot van de trailer horen we Elizabeth zelfs zeggen: “Er is geen mogelijkheid dat ik je zou vergeven. De vraag is: hoe kun je jezelf in hemelsnaam vergeven?” Verder zullen de afleveringen ook wat meer op prins Philip gericht zijn én op zijn relatie met de jonge prins Charles.

Seizoen 3 en verder
Het is de bedoeling dat The Crown in totaal zes seizoenen krijgt. Er zullen tijdsprongen zijn tussen seizoen twee en drie zijn en opnieuw tussen seizoen vier en vijf. Dit betekent dat de acteurs die we nu kennen worden vervangen door oudere acteurs vanaf seizoen drie. Verder zal prinses Diana waarschijnlijk aan het einde van het derde seizoen worden geïntroduceerd.

Prijzen
Het eerste seizoen was enorm succesvol. Met een budget van 110 miljoen euro waren de kostuums en decors prachtig en hier zijn ze uiteraard voor beloond. Zo ontving Claire Foy een Golden Globe voor haar uitmuntende vertolking van koningin Elizabeth en ontving de serie een Golden Globe voor beste televisiedrama.

The Crown seizoen 2 is vanaf 8 december te zien bij Netflix

Tekst: Annabel Velema

Reageer op dit artikel

Instagram