Leuke dingen doen

Koningsdag: wat ga jij dit jaar doen?

Ook dit jaar is er weer genoeg te doen op Koningsdag. Feestjes? Check. Activiteiten voor kinderen? Check. Vrijmarkten? Check. Wij zetten wat activiteiten voor je op een rijtje.

1. Festivals
Als je een feestbeest bent, kom je niets tekort op Koningsdag. Om een paar voorbeelden te noemen: Slam!Koningsdag en 538Koningsdag in Breda, Kingdance in Zwolle, Oranjepop in Nijmegen, Kingsland in onder andere Amsterdam en Oranjebloesem in Blijburg aan zee.

2. Groningen
De koning is dit jaar in Groningen, dus ook dat zou zeker een bezoek waard zijn. Langs de route die de koning en zijn familie afleggen, zijn allerlei activiteiten georganiseerd. Er is bijvoorbeeld een voorstelling in de Martinikerk en een optreden op de Vismarkt.

3. Markten
Zoals elk jaar is er een vrijmarkt in het Vondelpark, net als in veel andere steden en dorpen. Op het Artisplein en in de IJ-Hallen zijn speciale kindervrijmarkten, zodat je er ook rustig met je kinderen kunt rondlopen. Leuk gezinsuitje!

4. Carnaval in Middelburg
Carnaval? Ja! Onder anderen Snollebollekes komt sfeer maken in Middelburg. Ook hier dus volop gezelligheid.

5. Oud-Hollandse spelletjes
De oud-Hollandse spelletjes kunnen natuurlijk niet missen op deze dag! In elke provincie is er wel wat te doen. De keuze is reuze! Weet jij al waarvoor je gaat deze dag?

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram