Leuke dingen doen

6 low-budget ideeën voor de herfstvakantie

De herfstvakantie komt eraan! Maar wat kun je eigenlijk allemaal doen met de kids? Wij hebben wat leuke uitjes voor je uitgezocht die ook nog eens low-budget zijn!

  1. Als het weer het toelaat, kun je een (lange) boswandeling maken. Terwijl jij en je partner genieten van een mooi gekleurd bos, kunnen de kinderen ondertussen kastanjes, herfstbladeren en eikels zoeken. Daar kunnen ze later ook weer iets leuks mee doen. Ga als afsluiter lekker pannenkoeken eten, want dat hebben de kinderen wel verdiend na zo’n lange wandeling. En jij ook, natuurlijk!
  2. Ga lekker knutselen met de kids. Maak mooie creaties met de gevonden kastanjes en herfstbladeren. Geen inspiratie? Kijk dan even hier
  3. Vind je het leuk om te kokkerellen? Doe dat eens met je kinderen. Maak samen een lekkere taart, herfstkoekjes of een chocoladecake. Als alles in de bakvorm zit, likken jullie samen het beslag uit de kom. Mmmm… kijk hier voor wat lekkere recepten.
  4. Is het buiten somber, regenachtig en grauw weer? Organiseer dan een filmmiddagje en nodig eventueel wat vriendjes of vriendinnetjes van je kids uit. Hartstikke gezellig! Zet wat lekkere snoepjes of chips op tafel en laat het feest beginnen!
  5. Als het nog steeds regent, kun je ook naar een binnenspeeltuin gaan met de kids. Of doe leuke spelletjes. Met het hele gezin lekker een potje Monopoly, Ganzenbord of Levensweg spelen kan ontzettend gezellig zijn!
  6. Is het eindelijk droog? Dan vinden je kids het vast wel leuk om even lekker door de plassen te stampen. Als ze uitgestampt zijn, ga je weer naar binnen en doe je de kinderen in bad. Plof daarna neer op de bank met een mok warme chocolademelk en een (zelfgebakken) koekje. Als dat niet genieten is..

Reageer op dit artikel

Wat ga jij in de herfstvakantie doen met je kinderen?

Anoniem

Dan gaan we...

mischien zwemmen

Instagram