Leuke dingen doen

Engste Netflix-tip ooit: Dark

Was jij ook zo’n fan van de series Stranger Things en The Sinner? Maak je borst dan maar nat! Netflix komt een nieuwe, bloedstollende serie, die wat weg heeft van de boeken van Stephen King. Durf jij te kijken?

Het verhaal
De serie speelt zich af in het Duitse dorpje Winden. Wanneer twee jonge kinderen op onverklaarbare wijze verdwijnen, komen er allerlei geheimen boven water drijven. Net als met Stranger Things, krijgt het verhaal een mysterieuze en bovennatuurlijke wending. Zo lijkt er een verband te zijn met een gebeurtenis van dertig jaar geleden én het concept tijd wordt op z’n kop gezet. Hierdoor ontstaat niet de vraag wie de kinderen heeft ontvoerd, maar wanneer?

Lovende reacties
Dark is een Duitse serie en is daarmee één van de eerste grote Europese producties van Netflix. De serie is vorig jaar opgenomen in de buurt van Duitsland en ging afgelopen september al in première tijdens het Toronto International Film Festival. Hier kreeg het lovende reacties! Volgens kenners is de serie een mix tussen Europese thrillers en Stephen King met een snufje jaren tachtig. Wij kunnen niet wachten!

Dark is vanaf 1 december te zien bij Netflix.

Tekst: Annabel Velema

Reageer op dit artikel

Instagram