Leuke dingen doen

Popcorn klaar? Dit zijn de 12 leukste kinderfilms op Netflix

Joggingpak aan, beentjes omhoog en een grote bak popcorn erbij. Ga er maar lekker voor zitten, want wij delen in dit artikel de 12 leukste kinderfilms op Netflix. En nog belangrijker: jij vindt ze ook leuk.

Kinderfilms op Netflix

Coco

De twaalfjarige Miguel ontdekt een eeuwenoud mysterie en komt samen met zijn hond in een groot avontuur terecht. Volgens Netflix is deze film een één groot muzikaal en kleurrijk spektakel.

Ratatouille

Deze film is alweer twaalf jaar uit, maar nog nét zo leuk. Het ratje Remy wil dolgraag chefkok worden. Die droom komt een stuk dichterbij wanneer de jonge Linguini een baan aangeboden krijgt in de keuken.

Paddington

Wie is er niet opgegroeid met beertje Paddington? In deze film vertrekt hij naar Londen om een huisje te zoeken. Eenmaal aangekomen valt het leven in de stad toch tegen. De familie Brown vangt Paddington op.

Hoe tem je een draak

De jonge Viking Hikkie woont op het eiland Berk. Om te bewijzen dat hij een goede opvolger is van zijn vader, het stamhoofd, moet hij een draak doden. Dat wordt lastig wanneer hij bevriend raakt met een gewonde draak.

De prinses en de kikker

Prins Naveen is omgetoverd tot een kikker. Hij vraagt prinses Tiana of ze hem wil kussen zodat de spreuk verbroken wordt. Maar helaas verandert hierdoor ook de prinses in een kikker.

Brave

De Schotse prinses Merida wil graag boogschutter worden, maar hierdoor komt het koninkrijk van haar ouders in gevaar. Ze doet er alles aan om dit terug te draaien.

6 leuke én goedkope dingen om te doen in de Voorjaarsvakantie

Storks

Vroeger leverden ooievaars baby’s af, maar inmiddels leveren ze pakketjes voor een webshop. Tot iemand per ongeluk de ‘babymaakmachine’ aanzet. De bezorgers proberen de machine stop te zetten voor de baas erachter komt.

Hotel Transsylvanië

In Dracula’s Hotel Transsylvanië komen alleen monsters en hun families, gewone mensen zijn niet welkom. Voor de 118e verjaardag van zijn dochter heeft Dracula zijn vrienden, waaronder Frankenstein en de Mummie, uitgenodigd. Plotseling stapt een normale jongen het hotel binnen.

GVR

In de Grote Vriendelijke Reus is het eenzame weesmeisje Sofie bang dat een reus haar zal opeten, maar in plaats daarvan probeert hij haar te beschermen tegen andere monsters.

Achtste groepers huilen niet

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens. Akkie zit in groep acht en is dol op voetbal. Ook wanneer ze leukemie krijgt, blijft ze optimistisch.

Meester kikker

De kinderen uit de klas van Meester Frans komen erachter dat hun meester soms verandert in een kikker. Ze proberen hem te beschermen tegen de gevaarlijke dierenwereld.

Kleine prins

In deze verfilming van het gelijknamige boekje vertelt een oude piloot het magische verhaal van de kleine prins aan een klein meisje dat naast hem komt wonen. Door het verhaal gaat er een nieuwe wereld voor haar open.

Lees ook: deze series en films verschijnen in februari op Netflix

Reageer op dit artikel