Leuke dingen doen

Happy Holidays: dit zijn de leukste kerstfilms op Netflix

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het kijken van kerstfilms. Nu de kerstdagen steeds dichterbij komen, zetten wij de leukste films op Netflix voor je op een rijtje.

The Christmas Chronicles

Op kerstavond kruipen Kate en Teddy stiekem in de slee van de Kerstman. Maar als de slee neerstort, moeten ze samen met de Kerstman en zijn elfjes alles op alles zetten om het kerstfeest te redden.

Angela’s Christmas

Deze film is gebaseerd op een boek van Frank McCourt. Als de jonge Angel op kerstavond naar de kerk gaat, besluit ze baby Jezus uit de kribbe te stelen. Maar waarom?

Bridget Jones’s Diary

Deze klassieker uit 2001 hoort natuurlijk in dit rijtje thuis. Bridget Jones is vrijgezel en wil daar graag verandering in brengen. Misschien is haar aantrekkelijke baas Daniel, gespeeld door Hugh Grant, wel de man van haar dromen.

The Holiday Calendar

Deze Netflix-film verscheen vorige maand. Abby krijgt van haar opa een antieke adventskalender die magisch blijkt te zijn. De inhoud lijkt haar toekomst te voorspellen.

The Princess Switch

Nóg een nieuwe film. Als blijkt dat Stacey als twee druppels op een prinses lijkt, besluiten ze van leven te ruilen. Hoe lang zal dat goed gaan?

Deck the Halls

Steve leeft een rustig, georganiseerd leventje. Zijn nieuwe buurman Buddy is compleet het tegenovergestelde en versiert zijn huis met zoveel kerstverlichting dat het zelfs in de ruimte te zien moet zijn. Steve probeert zijn plan te dwarsbomen.

Niko en de Vliegende Brigade

In deze Finse animatiefilm neemt rendier Niko, ondanks zijn hoogtevrees en duizeligheid, toch vlieglessen. Hij wil namelijk op zoek naar zijn biologische vader, die deel uitmaakte van de vliegende slee van de Kerstman.

The Spirit of Christmas

Kate krijgt van haar baas drie weken om een oude herberg te verkopen. Dat blijkt lastiger dan gedacht, want de geest van de in 1920 overleden Daniel huist er nog steeds. Hij wil het huis wel verlaten, maar alleen als zij hem helpt om zijn moord op te lossen.

A Christmas Prince 1 & 2

Dit verhaal is heel cliché en daarom de perfecte kerstfilm. Want wie houdt er nou niet van een over-de-top romantisch verhaal? Een jonge journaliste moet een verhaal schrijven over een knappe Oost-Europese prins en wat er dan gebeurt, kun je waarschijnlijk al raden… Sinds 30 november staat ook deel twee van deze film op Netflix.

I’ll Be Home for Christmas

Assistent-officier van justitie Jackie wil een zaak afronden om vervolgens Kerst te vieren met haar 8-jarige dochter. Maar haar plannen vallen in het water als haar vader, een norse gepensioneerde politieagent, onverwachts langskomt.

Ook leuk: 

Deze films en series verschijnen in december op Netflix

Foto: Michael Gibson

Reageer op dit artikel