Deze tropische eilanden zijn dichterbij dan je denkt

Wie denkt dat tropische paradijzen alleen aan de andere kant van de wereld bestaan, heeft het mis. Ook dichterbij huis zijn heel wat exotische oorden te vinden.

Wie denkt dat tropische paradijzen alleen aan de andere kant van de wereld bestaan, heeft het mis. Ook dichterbij huis zijn heel wat exotische oorden te vinden.

Witte stranden, een azuurblauwe zee, snikhete zon en af en toe een plensbui om de natuur mooi groen te houden. Helaas hangt er aan het maken van een verre reis naar een exotisch land ook een prijskaartje. Maar met deze bestemmingen hoef je in ieder geval Europa niet uit.

1. Azoren, Portugal

Dit vulkanische eiland heeft veel te danken aan de Golfstroom. Het is er namelijk een stuk warmer en natter dan op het vaste land. Het resultaat: een prachtige kleurrijke natuur.

Lees ook: In deze Europese vakantielanden is autorijden met slippers verboden

2. Île des Porquerolles, Frankrijk

Nog nooit van dit eiland gehoord? Dat kan kloppen. Dit kleine Franse eiland ligt aan de staart van Zuid-Frankrijk en heeft slechts 200 inwoners. Een bloemetje plukken als souvenir? Vergeet het maar. Het eiland is extreem beschermd. Maar daar krijg je wel veel zon en azuurblauw water voor terug.

3. La Gomera, Spanje

De Canarische eilanden staan bekend om de vele zonuren het hele jaar door. Maar wat La Gomera zo bijzonder maakt, zijn haar jungles. Dit is iets wat je nergens anders in Europa vindt. Door de vochtige passaatwinden en de hitte die zich vasthoudt tussen de vulkanische bergtoppen is La Gomera echt een tropische bestemming.

4.The Isles of Scilly, Verenigd Koninkrijk

Hoewel het Verenigd Koninkrijk misschien niet meteen in je opkomt als je aan een tropische bestemming denkt, is er toch één Britse eilandengroep die zich tropisch mag noemen. De eilandengroep ligt onder Engeland, waardoor het daar ook een stuk warmer is.

5. Madeira, Portugal

Voor Nederlanders is Madeira vaak een ‘gewone’ strandbestemming. Toch is klimaat op het Portugese eiland extreem divers. Het ene moment lig je te zweten op het strand en het andere moment bevries je door de kou. Als je van avontuur houdt, kun je zelfs het binnenland in voor een hike. Dit eiland heeft het allemaal.

Ook interessant: Lezeressen vertellen: ‘Liefde en lust op vakantie’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen