Leuke dingen doen

De 5 leukste treinvakantie’s in Europa

De trein wordt weer populair nu je direct naar Disneyland Paris kunt reizen en naar het prachtige Londen. We zetten de leukste treinreizen in Europa op een rijtje.

Reizen per trein is weer eens wat anders dan autorijden of vliegen. Je kunt lekker onderuit zitten en uren van het uitzicht genieten. En dan brengt de trein je ook nog eens naar een prachtige nieuwe plek om te ontdekken.

Lees ook: voortaan kun je met een directe trein naar Disneyland Paris

1. Noorwegen
Van Bergen naar Oslo, 520 km

Deze indrukwekkende treinreis brengt je langs Aurlandsfjord en de magische Kjosfossenwaterval.

2. Spanje
Van Barcelona naar Madrid, 630 km 

Van Barcelona reis je naar Zaragoza, waar de trein drie uur stopt. In deze prachtige culturele stad is onder andere De Pilar-kathedraal te zien. Stap vervolgens in de trein om naar het gezellige Madrid te reizen.

3. Schotland
Van Fort William naar Mallaig, 70 km

Harry Potter liefhebbers opgelet! Met deze treinreis leg je de route af die tovenaarsstudenten aflegden met de Zweintsteinexpres. Je reist over de prachtige viaducten. De trein maakt 21 bogen door het Schotse landschap. Zweinstein voelt dichterbij dan ooit.

Lees ook: in een paar uur met de trein naar Londen 

4. Italië
Van Bologna naar Pisa, 225 km

Italië heeft veel adembenemende treintrajecten. Wat dacht je van een stedentrip? Stap uit in Florence en eindig je reis in het prachtige Pisa. De trein voert je ook langs kleine dorpjes als Lucca. Ideaal als je liefhebber bent van prachtige kerkjes.

5. Zwitserland
Van St. Moritz naar Zermatt, 275 km

De trein brengt je langs de zogenaamde Grand Canyon van Zwitserland, over de Oberalp pas en je raast door tunnels. Indrukwekkend is het uitzicht over het Rhônedal.

Bron: ANWB

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram