Leuke dingen doen

6x leuke gezinsuitjes in de kerstvakantie

De kerstvakantie is er (onder andere) voor uitjes met het gezin. Doe hieronder vast wat inspiratie op!

Amsterdam Light Festival
De hoofdstad vol met lichtjes aanschouwen? Van 1 tot en met 21 januari kan het tijdens de 6e editie van het Amsterdam Light Festival! Wandelen of door middel van een rondvaart, het kan allebei. Kunst en verlichting vind je in overvloed in het centrum en op en rond de Amsterdamse grachten. Een aanrader!

Groot Kerstcircus Den Haag
Acrobaten, comedy, special effects, een internationale circuswereld… Tot en met 7 januari is dit alles te zien in de tent op het Malieveld in Den Haag. Het is niet zomaar een circus, want de beste internationale artiesten komen naar Den haag om Nederland te verblijden met hun kunsten. Deze familieshow, die elk jaar ook nog eens helemaal nieuw is, mag je niet missen!

Winter Dolfinarium Harderwijk
Het bewonderen van de dieren op zich is al leuk, maar in de winter zijn er ook bij het Dolfinarium extra belevenissen. Vanaf vandaag tot en met 7 januari kunnen de kinderen Wally & Wiep en de IJskoningin ontmoeten, zich vermaken in het Winterspeelparadijs, een eigen kerstbal versieren en deelnemen aan de sneeuwpoppenspeurtocht. Daarna kun je met het hele gezin op de foto in het winterlandschap en warm je onder het genot van marshmallows op bij het kampvuur.

Winterdroom Beekse Bergen
Overdag de safari’s en ’s avonds een echte winterdroom beleven? In de Beekse Bergen kun je tot en met 14 januari met de rangers op nachtsafari gaan. Je ontdekt 5 verschillende droomwerelden, geniet van lekker eten, laat je schminken met blacklight-verf en nog veel meer. En o ja, voor de echte enthousiastelingen: als je ook nog eens blijft overnachten, is de entree van de Winterdroom gratis!

WildNights in Wildlands Adventure Zoo Emmen
Overdag naar Wildlands en in de nacht naar WildNights! Tijdens WildNights maak je kennis met speciale routes, verlichte jungles, luister je naar de muziek en dieren, ga je met een professor op zoek naar het noorderlicht en maak je op het Kompasplein kennis met een openluchtrestaurant. Je kunt WildNights tot en met 7 januari bezoeken.

Gezinsactiviteiten in Top 2000 Café bij Beeld en Geluid
Van 2 tot en met 7 januari kun je in het Top 2000 Café je hersens kraken bij de Familie Pubquiz, waarbij je in teams vragen beantwoordt over onder andere muziek. Ook kun je je eigen hoorspel maken en geniet je van een drankje en wat lekkers!

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram