5 low-budget ideeën om van de herfstvakantie een feestje te maken

Wil je leuke dingen doen met de kinderen, maar zoek je inspiratie? Wij hebben wat leuke uitjes voor je uitgezocht die ook nog eens low-budget zijn!

Wil je leuke dingen doen met de kinderen, maar zoek je inspiratie? Wij hebben wat leuke uitjes voor je uitgezocht die ook nog eens low-budget zijn!

1. Probeer een leuke wandelroute

Maak een (lange) boswandeling. We hebben de leukste wandelroutes in eigen land verzameld. Terwijl jij en je partner genieten van een mooi gekleurd bos, kunnen de kinderen ondertussen kastanjes, herfstbladeren en eikels zoeken. Daar kunnen ze later ook weer iets leuks mee doen. Ga als afsluiter lekker pannekoeken eten, want dat hebben de kinderen wel verdiend na zo’n lange wandeling. En jij ook, natuurlijk!

2. En daarna knutselen

Ga lekker knutselen met de kids. Maak mooie creaties met de gevonden kastanjes en herfstbladeren. Geen inspiratie? Kijk dan even hier.

3. Samen bakken

Vind je het leuk om te bakken? Doe dat eens met je kinderen. Maak samen een lekkere taart, herfstkoekjes of een chocoladecake. Als alles in de bakvorm zit, likken jullie samen het beslag uit de kom. Mmmm… kijk hier voor wat lekkere recepten.

4. Lekker binnen blijven

Is het weer niet meer zo mooi of zijn jullie gewoon moe? Organiseer dan een filmmiddag en nodig eventueel wat vriendjes of vriendinnetjes van je kids uit. Hartstikke gezellig! Zet popcorn op tafel en het feest kan beginnen. Maak van tevoren jullie eigen popcorn bakjes van papier: lees hier.

5. Meidenmiddag

Haren vlechten, nagels lakken, noem maar op! Hieronder vind je een handige video om de Franse vlecht te leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat ga jij in de herfstvakantie doen met je kinderen?

 • Anoniem
 • Anoniem
  Nicole
  Lekker naar het bos. En we hebben al wafels gebakken. Vandaag lekker een dag thuis spelen. Heerlijk?
  Beantwoorden
 • fb_100002903942102_adrie.clemens
  Filmavond houden met popcorn en chips en daarna in de woonkamer slapen. Vinden de kinderen altijd een feestje
  Beantwoorden