Leuke dingen doen

4 recepten met maar drie ingrediënten

Je herkent het vast wel: soms heb je gewoon zin in iets lekkers in plaats van een droog koekje. Maar om meteen een ingewikkelde taart te gaan bakken. Gelukkig heeft Vriendin voor jou vier recepten verzameld waar je maar drie ingrediënten voor nodig hebt.

Kokosmakronen
Zelf kokosmakronen maken klinkt misschien moeilijk, maar schijn bedriegt. Voor het originele recept heb je maar drie ingrediënten nodig.
Ingrediënten voor 16 kleine of 10 grote makronen:
–   4 eiwitten
– 200 gr. Kristalsuiker
– 200 gr. Gemalen kokos
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175°C. Mix de 4 eiwitten met de suiker en de kokos. Doe het mengsel in een pannetje en verwarm het al roerend ca. 3 min op middelhoog tot laag vuur. Let op dat het mengsel niet begint te verkleuren. Bekleed je bakplaat met bakpapier voor de makronen. Maak 16 bergjes op de bakplaat (of 10 grotere bergjes). Zorg voor afstand tussen de makronen, want ze groeien nog. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven ca. 20 minuten. Ze zijn klaar als ze goudbruin en gaar zijn.

Havermout koekjes
Mocht je juist zin hebben in een gezondere snack, kun je zelf deze mueslirepen maken. Lekker voor mee naar het werk of bij de koffie.
Ingrediënten
– 2 bananen (rijpe bananen werken het best)
– 80 gr. havermout
– Handje rozijnen, of chocolade druppels.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180° en bekleed een bakplaat met bakpapier. Prak de bananen tot een puree in een ruime kom. Mix de bananen puree met de havermout tot een beslag. Voeg als laatste de rozijnen of chocoladedruppels toe. Let op dat je niet te veel rozijnen of chocoladedruppels toevoegt. Dan vallen de koekjes uit elkaar met het bakken. Verdeel het beslag in vijftien hoopjes op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekjes vervolgens 10-15 minuten in het midden van de oven.
Tip! Vervang de rozijnen/chocoladedruppels met 2 eetlepels cacaopoeder voor de chocoladevariant.

Chocolademousse
Dit toetje is perfect als je weinig tijd hebt en toch iets leuks op tafel wil zetten. Met maar drie ingrediënten heb je dit gerecht binnen 5 minuten gemaakt.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 375 ml slagroom
– 30 gr. cacaopoeder
– 35 gram poedersuiker
Evt. amandelextract
Tip! Plaats je mengkom een paar uur van tevoren in de koelkast. Dit zorgt dat de mousse beter mixt. 
Aan de slag
Doe de slagroom in een mengkom. Zeef de cacaopoeder boven de mengkom. Dit zorgt dat je later geen donkere vlekken krijgt in je chocolademousse. Voeg de poedersuiker toe en mix het geheel tot een mousse. Naar smaak meer poedersuiker of cacaopoeder toevoegen. Voor extra smaaksensatie kun je een paar druppels amandelextract toevoegen. Serveer in vier mooie glaasjes.

Pannenkoeken
Dit recept is perfect voor de zondagochtend. Geniet van deze heerlijke gezonde pannenkoekjes op je vrije dag.
Ingrediënten voor 1 persoon:
– 1 banaan
– 2 eieren
– 20 gr. havermout
Aan de slag
Prak eerst de bananen met een vork plat, dit is later makkelijker met mengen. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix het beslag tot een geheel. Voeg dan de havermout toe en zorg dat alles goed gemengd is. (Je kunt eventueel voor smaakvariaties wat zout, kaneel of blauwe bessen toevoegen). Verhit wat boter of kokosolie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak hier de pannenkoeken in tot ze mooi goudbruin kleuren.

 

 

 

Reageer op dit artikel

Instagram