Placeholder

Bami met rosbiefreepjes

Een heerlijk exotische hap!

Een heerlijk exotische hap!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

500 g rosbief- of runderreepjes

3 el sojasaus

3 el citroensap

2 tenen knoflook, fijngehakt

300 g mie

3 el zonnebloemolie

200 g shii-take, schoongeveegd en in stukken

2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt

400 g oosterse roerbakgroenten

1 tl sesamolie

Aan de slag!

Meng in een kom de reepjes vlees met 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels citroensap en de helft van de knoflook * Laat even staan * Kook intussen de mie in 8-10 minuten gaar * Giet af en spoel onder koud stromend water * Laat de mie in een vergiet goed uitlekken * Verhit een beetje van de olie in de wok en roerbak de shii-take 3-4 minuten * Schep ze op een bord * Verhit nog een beetje olie in de wok en roerbak de reepjes vlees 1-2 minuten op hoog vuur * Schep ze bij de shiitake * Verhit weer een beetje olie in de wok en bak de rest van de knoflook en de gember 30 seconden * Voeg de roerbakgroenten toe en bak ze 3-4 minuten mee * Meng er de mie, het vlees, de shii-take, de rest van de sojasaus, het citroensap en de sesamolie door en roerbak alles nog 2 minuten * Breng op smaak met zout en peper.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.