Placeholder

Recept voor Lasagna van flespompoen en knolselderij

In woonmaand oktober neemt Vriendin een kijkje in de keuken van BN’ers. Deze laatste aflevering vertellen Wilfred Genee (49) en zijn vrouw Lili (44) over het belang van gezonde voeding voor kinderen. Vandaag mogen we een recept van Wilfred en Lili met jou delen.

In woonmaand oktober neemt Vriendin een kijkje in de keuken van BN’ers. Deze laatste aflevering vertellen Wilfred Genee (49) en zijn vrouw Lili (44) over het belang van gezonde voeding voor kinderen. Vandaag mogen we een recept van Wilfred en Lili met jou delen.

Lasagne is het favoriete gerecht van Klaas-Jan Huntelaar en deze variant is van Sarah Britton.

Hoofdgerecht voor 3-4 personen 

Wat heb je nodig? 
-1 flespompoen van ca. 2 kg
-3-4 teentjes knoflook
-2 el olijfolie
-2 tl citroensap
-1 knolselderij van ca. 600 g
-ca. 1 l groentebouillon zonder gist
-2 volle kopjes gekookte boterbonen (limabonen)*
-geraspte nootmuskaat ca. 200 g jonge spinazieblaadjes
-verse tijm

Bereidingstijd
voorbereiding: ca. 1 uur (incl. oventijd pompoen) afmaken in de oven: ca. 25 minuten

Zo maak je het 
1. Snijd voor de pompoensaus de pompoen in de lengte doormidden en schep de zaden eruit. Wrijf de helften in met een beetje kokosolie en een snufje zeezout. Rooster in de oven op 200 graden tot ze zacht zijn, ca. 40-60 min. (afhankelijk van de grootte van de pompoen). Haal uit de oven en laat afkoelen (laat de oven aanstaan voor de lasagne).

2. Pel ondertussen de knoflook. Schep het vlees uit de pompoen in een foodprocessor of schaal. Voeg de knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 tl citroensap en eventueel zout naar smaak toe. Pureer in de foodprocessor of met de staafmixer.

3. Schil voor de ‘lasagne’vellen de knolselderij met een groot scherp koksmes. Snijd de ronde knolselderij vervolgens tot een zo groot mogelijk vierkant of rechthoekig blok (hoeft niet heel precies) en dan in zeer dunne plakken/vellen.

4. Kook de knolselderijvellen in de pruttelende groentebouillon 3-5 minuten, afhankelijk van de dikte. Kook net beetgaar, niet papperig. Laat uitlekken en zet opzij tot gebruik. 

5. Verwarm voor de bechamel de voorgekookte bonen (gebruik je bonen uit blik, dan goed afspoelen in een vergiet onder koud stromend water).

6. Pureer de bonen met wat nootmuskaat, 1 tl citroensap en 1 eetlepel olijfolie in een foodprocessor of met de staafmixer. Voeg tijdens het pureren 1/4-1/2 kopje water toe tot een romige saus ontstaat. Voeg eventueel wat zout naar smaak toe.

7. Was en droog de spinazieblaadjes.

8. Vul voor de lasagne een ovenvaste schaal met laagjes vulling. Je kunt deze freestylen zoals je wilt, maar het is raadzaam om met de knolselderij te beginnen: knolselderijvellen, pompoensaus, jonge spinazieblaadjes, bechamelsaus, knolselderijvellen… en ga zo maar door… Eindig met pompoensaus en besprenkel met wat verse tijm en gemalen zwarte peper.

9. Verwarm in de oven tot de lasagne goed warm is (ca. 25 min.).

Serveer direct.

Het interview met Wilfred en Lili lees je in Vriendin 43, of lees hier alvast een stuk. 

Win! Morgen geven we 10x het boek 'Wedden dat het lekker is' van Wilfred en Lili Genee weg. Houd Vriendin.nl dus goed in de gaten.