Kerst

Vind hier je eigen droomkerstboom

Nu Sinterklaas weer is vertrokken, begint de zoektocht naar de mooiste kerstboom. Op veel plekken in Nederland kun je een kerstboom uitzoeken en omzagen voor in je woonkamer. Vind hier een plek bij jou in de buurt.

1. National Park de Hoge Veluwe
Hoe vaak krijg je de kans om op de Veluwe je eigen boom uit te zoeken? Zet het maar vast in je agenda, want op 9, 10, 16 en 17 december kun je hier je eigen kerstboom uitkiezen. Meld je op één van deze dagen tussen 10.00 en 15.00 uur in het bezoekerscentrum. Hier kun je ook zagen lenen en staan er vrijwilligers klaar die je eventueel willen helpen. Natuurlijk is je kerstboom gratis! Je betaalt alleen de entree van het park (€9,30 voor volwassenen en €4,65 voor kinderen).

2. De duinen bij Schoorl
Ook het Staatsbosbeheer geeft jou de kans om je eigen kerstboom uit te zoeken. Je moet hier alleen wel van tevoren reserveren, want vol is vol. Kom 9 en 10 december langs en zaag je eigen boom om. Prijzen zijn €12,50 voor volwassenen en €7,95 voor kinderen. En mooi meegenomen is de warme chocolademelk waarmee je jezelf na het harde werken lekker kunt opwarmen. 

3. Het Kuinderbos (vlakbij Lemmer)
Heb je zaterdag 9 december tussen 9.00 en 15.00 uur nog geen plannen? Kom dan naar het Kuinderbos voor je kerstboom. Er staan maar liefst 1000 bomen en op is op! Hier betaal je €7,50 per kerstboom (en iets meer als het een grote boom is). Je moet wel je eigen schop en zaag meenemen. Bij de koek-en-zopiekraam kun je na het zagen genieten van verschillende lekkernijen, het kampvuur en live muziek. 

4. Kwekerij ’t Hobbyveld
Vanaf 6 december kun je 7 dagen per week terecht bij Kwekerij 't Hobbyveld. Kom tussen 9.00 en 17.00 uur langs voor het bewonderen van jouw toekomstige kerstboom. Je kunt hier zelfs kiezen uit verschillende soorten bomen en deze zelf omzagen of uitgraven. Ook is hier een veldje met goedkopere ‘B-bomen’: de bomen die misvormd zijn, maar misschien nog wel geschikt voor in de woonkamer. 

5. Winterberg (Duitsland)
Op 2, 9 en 16 december kun je ook in Duitsland terecht voor je eigen kerstboom. Eén denneboom per persoon. Ook zijn er vrijwilligers aanwezig om je hierbij te helpen. Entree voor het park is €9,30 voor volwassenen en €4,65 voor kinderen. Mocht je nog geen plannen hebben, dan moet je hier zeker even een kijkje nemen. Er is op 9 en 10 december namelijk ook nog eens een kerstmarkt met ongeveer 40 kramen op het Marchantplein. 

Reageer op dit artikel

Sandraa

Is Sinterklaas tegenwoordig op 4 december al vertrokken? Wat raar ….

Beantwoorden

Instagram