Kerst

Tv-tip: de kerstspecial van Ik Vertrek

In de aanloop naar Kerst komen de mooiste programma’s op tv. Wij kunnen natuurlijk niet wachten op All You Need Is Love, maar ook het populaire programma Ik Vertrek komt dit jaar met een kerstspecial.

Voor emigranten is het niet altijd mogelijk om de feestdagen met familie en vrienden door te brengen. Daarom krijgen een paar bekende families uit het programma de verrassing van hun leven: ze krijgen bezoek uit Nederland! In de eerste aflevering gaan we naar de familie de Best-Zuidervaart die in Frankrijk een gastenverblijf runnen. José en Hans zijn inmiddels uit elkaar en José is al jaren niet in Nederland geweest. Haar dochters versieren het huis dit jaar éxtra mooi, want met kerst staat er onverwacht bezoek voor de deur. We gaan ook naar Theo en Jolanda die in Gambia een pannekoekenbar runnen. Toen ze emigreerden, werden ze voor gek verklaard, maar de pannekoeken vliegen als warme broodjes over de toonbank. Ook hen wacht een leuke verrassing: een goede vriendin van Theo zal aanschuiven bij het kerstdiner.

Tweede aflevering
In de tweede aflevering vliegen we naar Bonaire, waar Hans en Karin een mini-adventure golfbaan hebben opgezet. Na veel lekkages, kakkerlakken en diefstal is de golfbaan inmiddels een groot succes. Ze zijn zeven dagen per week van ’s ochtends tot ’s avonds aan het werk. Karin, die binnenkort oma wordt, heeft het er moeilijk mee dat ze daardoor geen tijd heeft om naar Nederland te gaan. Hans zal haar met kerst de verrassing van haar leven bezorgen. We gaan ook naar het Zweedse Albäcken, waar Wilco, Nollie en Jytte sinds 2008 motorvakanties voor groepen organiseren. Ze zijn volledig geïntegreerd, maar kunnen niet wennen aan het gemis van hun familie. De kerstdagen zullen dit jaar wel heel bijzonder worden.

Je ziet de Ik Vertrek Kerstspecial op zaterdag 22 december om 21.55 uur en op zaterdag 29 december om 22.05 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Reageer op dit artikel

Instagram