Kerst

Zo kom je gemakkelijk van gourmetluchtjes af

Veel families pakken tijdens de feestdagen het gourmetstel uit de berging. Gourmetten is natuurlijk lekker en gezellig, maar na afloop ruikt het in huis niet zo fris meer. Met deze tips is het probleem snel opgelost.

Gebruik neutraliserende producten
Azijn en koffiebonen neutraliseren geuren. Zet een paar kommetjes met een laagje azijn in de kamer. Ook kun je een schaaltje vullen met koffiebonen. Bovenop de bonen plaats je een kaarsje die goed kan blijven staan. Door de warmte van het kaarsje komt de geur van koffie vrij. 

Verspreid een heerlijke geur
Je kunt ook wasverzachter in een pan met water doen. Zet de pan op een laag vuurtje en je merkt dat een heerlijke geur zicht verspreidt. Ook kun je geurkaarsen aansteken. Op zoek naar een geurkaars of geurstokjes? PTMD heeft een aantal heerlijke unieke geuren. 

Heerlijke kerstgeur
Wil je het mengsel uit het beeld hier links zelf maken? Je laat deze pan op het fornuis sudderen en een heerlijke kerstgeur wordt verspreid in huis. Ook lekker als je niet gaat gourmetten!

Wat heb je nodig?
-300 g cranberries
-3 mandarijnen, gepeld
-3 kaneelstokjes
-2 steranijs
-1 tl kruidnagels
-3cm gember, geschild
-1 vanillestokje
-200 ml appelcider, granaatappel- of cranberrysap
-takje dennen
-water 

Hoe maak je het?
Meng alle ingrediënten in een middelgrote pan. Voeg water toe tot driekwart van de pan gevuld is. Breng het aan de kook. Laat het een paar uurtjes koken. Zorg er wel voor dat je het regelmatig bijvult met water. Je huis ruikt nu heerlijk. Als je de geur nog langer in je huis wilt ruiken, kun je het de volgende dag nog een keer aan de kook brengen (bron: halfbakedharvest.com).

Foto: Halfbakedharvest.com

Reageer op dit artikel

fb_1776117116_

Handige tips (y)

Beantwoorden

Instagram