Placeholder

Snel weer op pre-vakantiegewicht met deze recepten

Zes keer per dag eten en toch afvallen? Dat kan met het snackdieet. Die paar pondjes meer waarmee je bent teruggekomen van vakantie, vliegen er zó weer af met deze recepten.

Zes keer per dag eten en toch afvallen? Dat kan met het snackdieet. Die paar pondjes meer waarmee je bent teruggekomen van vakantie, vliegen er zó weer af met deze recepten.

Froothie fruit (1x per dag!)
– Fruitijsje (4 stuks): doe 50 g bosbessen, 1 el volle kwark en 2 el volle melk in de blender en vul de ijsvormpjes. Zet 3 uur in de vriezer. Tip: Je krijgt de ijsjes makkelijker uit de vorm als je ze 5 seconden in heet water onderdompelt. Wel meteen daarna opeten, omdat het buitenste laagje anders smelt.

– Witlofsalade met appel: gril 2 stronkjes witlof in 4 minuten in een koekenpan. Meng ondertussen voor de dressing 1 el olijfolie, 2 el appelsap, 2 tl honing, 1 tl appelazijn en peper en zout. Voeg de dressing samen met de witlof en de partjes van 1 appel, 30 g geitenkaas, 5 pecannoten (gehalveerd) toe aan een handvol gemengde sla.
 

Vegetarische snacks
– 
Gevulde tomaten met pesto: ingrediënten: 2 rijpe tomaten, 2 el pesto (100 g) en een beetje geraspte Parmezaanse kaas. Verwarm de over voor op 180°C, (gasstand 4). Bereidingswijze: snijd de tomaten doormidden en schep hier 1 el vruchtvlees uit. Vul dit met pesto en rasp er de kaas overheen. Doe de tomaten in de oven tot de kaas gesmolten is en het een bruin korstje heeft. Voeg hier 3 falafelballetjes aan toe.

– Bonen-bowl: (2 porties) 1 blik bonenmix, 2 eetlepels hüttenkäse, 1 gebakken vegetarische hamburger (in stukjes gesneden), ½ courgette (gebakken), ½ paprika, peper en eventueel zout.

– Bruschetta: ingrediënten: 1 volkoren pistoletje (in schuine plakjes gesneden, geroosterd), 1 tomaat (zonder zaad, in stukjes), 1 ui (fijngesneden), ½ teen knoflook (gehakt), 4 blaadjes verse basilicum, ½ tl gedroogde oregano, 50 g mozzarella (in plakjes), zout en peper. Bereidingswijze: meng in een kom de tomaat, ui, knoflook, oregano, zout en peper en zet daarna in de koelkast (afgedekt).  Rooster de plakjes brood in de broodrooster (of 3 tot 5 minuten in de oven). Verdeel het tomatenmengsel over de broodplakjes en beleg met de mozzarella. Schuif de bruschetta’s 2 minuten in de oven tot de kaas smelt en over de tomaat is verspreid. Garneer met de basilicumblaadjes (in stukjes gescheurd).

– Krokante bite: Volkorenboterham of twee crackers met pindakaas en plakjes van een halve banaan of nog gezonder: schijfjes komkommer.

Koolhydraten-knallers
– Exotische crackers: stop 2 ananasschijfjes (uitgelekt) in een bakje. Strooi hier een snufje sweet-chillipoeder over. Beleg 2 volkoren crackers met hüttekäse (cottage cheese) en de ananasschijfjes.

– Geroosterde kikkererwten met knoflook (2 porties): ingrediënten: 1 blik of pot kikkererwten 1 tl knoflookpoeder (of 4 tenen knoflook), 50 g Parmezaanse kaas, 1 el olijfolie, zout en peper. Bereidingswijze: verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kikkererwten af, laat ze uitlekken en dep ze droog. Meng de kikkererwten met de olijfolie, knoflook, kaas en naar smaak zout en peper. Verspreid de kikkererwten over een bakplaat en bak ze 30 minuten tot ze lekker knapperig zijn (tussendoor regelmatig even omscheppen). Laat ze eventueel nog 10 minuten in de oven nagaren voor een extra krokante bite. Rasp er tot slot nog een beetje Parmezaanse kaas over.

Vezel-vibes
– Bosbessenmuffin (4 stuks): ingrediënten: 150 g zuivelspread, 2 eieren, 50 g boekweitmeel, 10 el havermout, 15 bosbessen, 2 el honing, 2 el bakpoeder, 1 tl zout en 15 g bosbessen. Bereidingswijze: verwarm de oven voor op 180°C en doe het bakpapier in een cupcakevorm. Meng alle ingrediënten in een kom tot een dikke massa en schep een laagje in de vormpjes. Bak de muffins in 20 minuten gaar.

– Linzensoep met broccoli (4 porties): ingrediënten: 1 rode peper (fijngesneden, zonder zaadjes), 2 uien (fijngesneden), 2 knoflookteentjes (fijngesneden), 125 g rode linzen, 1200 ml groentebouillon, 350 g wortel, 200 g broccoli, 250 g tomaat (uit blik), 2 el olijfolie, 1 tl komijn (djinten), 1 tl ketoembar (korianderzaad), ½ tl koenjit (kurkuma), 1 el citroensap, 2 el verse koriander, 300 ml melk en eventueel 1 el yoghurt. Bereidingswijze: bak de peper, uien en knoflook in 4 minuten in een koekenpan. Voeg de kruiden en het citroensap toe. Doe alle ingrediënten, behalve de melk en yoghurt, in een soeppan en laat 20 minuten pruttelen. Pureer het met de staafmixer fijn en voeg daarna de melk en yoghurt toe, goed roeren. Voeg eventueel zout en peper toe.

Proteïne-power
– Gevulde avocado: ½ avocado gevuld met 50 g Hollandse garnaaltjes, cherrytomaatjes, zout en peper. Bereidingswijze: Snijd de avocado doormidden, snijd het vruchtvlees in blokjes en meng dit met de rest van de ingrediënten. Serveer in de lege avocado.

 – 1 verse haring (eventueel met uitjes en augurk).

Meer tips en inspiratie?
In Vriendin 35 lees je meer over snackdieet.