Gezond & mooi

Ook zonder brood de juiste voedingsstoffen

Ben jij een van de vele vrouwen die minder brood is gaan eten om af te vallen? Prima idee, maar doe het wel goed!

Brood bevat veel koolhydraten, en die kun je niet gebruiken tijdens het afvallen. Het is dus ook niet zo vreemd dat veel dieetgroeroes het eten van brood afraden. Maar als je brood laat staan is het wel belangrijk dat je andere producten eet die de belangrijke voedingstoffen die in brood zitten bevatten.

Wat je dan kunt eten om voldoende vitamine B, ijzer, vezels, en jodium binnen te krijgen? Denk als ontbijt bijvoorbeeld aan yoghurt met vers fruit, noten en eventueel muesli of granola. Als lunch kun je dan kiezen voor een lekkere salade met groenten als witlof, spinazie, venkel, gegrilde courgette en paprika. Om ervoor te zorgen dat deze goed genoeg vult, doe je er ook eiwitrijke producten door zoals vis, vlees, noten, peulvruchten, kaas of ei. En wat dacht je van een heerlijk soepje als maaltijd? Lekker met veel peulvruchten en groenten erin, en het vult nog ontzettend goed ook!

Om ook je benodigde portie jodium binnen te krijgen, is het verstandig om jozo-zout te kopen en regelmatig zeevis te eten. Geen straf toch, zo nu en dan een lekker stukje vis op je bord? Hoewel diëten vaak als niet prettig wordt ervaren, hoeft het laten staan van brood dus echt niet erg te zijn. Pak het op de juiste manier aan en er kan juist een wereld voor je open gaan van smaken en combinaties! 

Reageer op dit artikel

Hoe vaak eet jij brood?

astrid.kaagpols

Elke dag

Maar twee boterhammen ik ben geen brood klant eet liever warm ♨ eten of salades

Moemsy

Ik eet geen brood, ik vervang het door...

crackers enz. Ik was altijd een broodeter maar sinds mijn lijf het niet meer aankan ben ik gestopt. Ik mis het niet.

MonicaSnoopy

Een paar keer per week

(k)

mariama.sb

Ik eet geen brood, ik vervang het door...

Ik heb het vervangen door zilvervliesrijst, salades, havermout etc. Zo nu en dan (eens in de paar weken) pak ik toch 1 of 2 sneetjes brood, maar mijn lichaam protesteert dan toch wel…