Placeholder

Geniet jij ook zo van insecten…?

Eet je geen vlees? Laat de noten, linzen en soja eens links liggen en stort je op insecten! Gebarbecuede palmkeverlarven, gepofte mieren, meelwormen…

Eet je geen vlees? Laat de noten, linzen en soja eens links liggen en stort je op insecten! Gebarbecuede palmkeverlarven, gepofte mieren, meelwormen…

80 procent van de wereldbevolking eet regelmatig insecten, maar in Nederland waagt zich nog niets eens 1 procent hier aan. Volgens hoogleraren Marcel Dicke en Arnold van Huis zijn de insecten heel goed als vleesvervanging, omdat er erg veel eiwitten in insecten zitten.

Beter voor het milieu
Bovendien is het ook beter voor het milieu om eetbaar insectenvlees te maken. Er is namelijk minder voer en grond nodig voor het produceren van dit insectenvlees! De uitstoot van broeikasgassen is ook nog eens 100 keer lager dan die van varkens of koeien.

Lekker smullen
Volgens de hoogleraren zullen wij Nederlanders insecten gerust wel lekker gaan vinden. We moeten alleen nog even over het idee van ‘griezelig’ en ‘vies’ heenstappen. Wil jij je hier aan wagen? Je kunt tegenwoordig makkelijk insectenvlees via groothandels en internet verkrijgen. En je kunt de insecten vervolgens in heerlijke hapjes verwerken met behulp van dit insectenkookboek!

Laat je het ons even weten als je het hebt geprobeerd?

Bron: Gezondheidsnet