Gezond & mooi

6 gezondheidsfeitjes over de pompoen

Het is herfst en de pompoenen vliegen om onze oren. Maar wist je ook dat pompoen hartstikke gezond is? De handigste feitjes over deze oranje groente delen we graag. Lees je mee?

Wist je dat…
 

een pompoen zeer vezelrijk is? Er zit namelijk 6 gram vezels in 100 gram pompoenpitjes. Vezels zorgen ervoor dat je langer vol zit en minder snel naar extra eten grijpt. Daarnaast is pompoen ook erg laag in calorieën. In 100 gram pompoen zit nog geen 100 kcal.

een pompoen goed voor je hart is en bloeddruk verlagend? Vezelrijke producten zijn goed voor je hart. Aangezien pompoenpitjes veel vezels bevatten, zijn pompoenen dus zeer goed voor je hart. Pompoenpitten bevatten daarnaast ook fyto-oestrogenen, een stof die ervoor zorgt dat de bloeddruk niet stijgt.

een pompoen vol zit met betacaroteen? Deze stof zet je lichaam om in itamine A. Deze vitamine is goed voor je huid en ogen. Daarnaast zorgt vitamine A ook voor een goede werking van het afweer- en immuunsysteem van je lichaam, zodat je niet ziek wordt. 

…je door het eten van pompoenpitjes beter kunt slapen? In de pitjes van de pompoen zit namelijk de stof tryptofaan, dit is een aminozuur dat zorgt dat je slaperig wordt. Daarnaast zorgt deze stof ook voor het aanmaken van het gelukshormoon serotonine. Een goed humeur is nooit verkeerd toch?

…pompoen een natuurlijke ontstekkingsremmer is? De antioxidanten in de pompoen remmen ontstekingen. Dit doen ze door de ziektekiemen, die het lichaam schade kunnen aanbrengen, uit te schakelen. Hierdoor wordt de onsteking afgeremd.

het eten van pompoen goed is voor werking van je hersenen? Slim worden van pompoen: het kan! Pompoen bevat omega3-vetten wat een gunstig effect heeft op de werking van de hersenen. 

Wat ons betreft genoeg redenen om eens pompoen te eten. Klik hier voor de lekkerste recepten met pompoenen. 

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram