Gezond & mooi

5 apps om thuis te mediteren

Januari: de maand van de spiritualiteit. Met de goede voornemens voor dit nieuwe jaar nog in je achterhoofd, kun je net zo goed ook wat meer ontspanning in je leven brengen. Deze apps helpen je erbij!

1. Yoga TV
Je bepaalt zelf welke soort yoga of meditatie je gaat doen, je kunt ze beoefenen op verschillende niveaus en tijdstippen, en je bepaalt zelf hoe lang je je oefeningen wilt volhouden: of dat nu 20 minuten is of 1,5 uur. De oefeningen zijn door middel van filmpjes goed te volgen. En o ja, het is nog gratis ook. Waar wacht je op?!

2. De Mindfulness app
Ben je constant druk en ga je aan een stuk door? Dan moet je deze app hebben. Helpt je om te beginnen met mediteren en houdt ook bij hoe vaak je dit doet. Pak je rust en zet dat brein even lekker stil!

3. Stop, breathe & think
Ook deze is ideaal voor als je net begint. Vooral als je wat moeite hebt met het gebruiken van apps. Verschillende soorten meditaties, uitleg en misschien nog wel het leukste: de app vraagt hoe je je op dat moment voelt en geeft je opties die bij je mood passen.

4. Buddhify
Overal en nergens mindfulnessmeditatie doen? Buddhify regelt het voor je. Of je nu beginner bent of al ervaren: deze app is voor iedereen geschikt. Je kijkt zelf welke stem je het fijnst vindt om naar te luisteren en je kunt bijhouden of je vooruitgaat. Pluspunt: het ontwerp van de app!

5. Rituals
Naast de winkels met superlekkere producten heeft Rituals ook een app. Je kunt bladeren door artikelen van het magazine, maar ook tot rust komen met de yoga- en meditatiefilmpjes. Opnieuw heel geschikt voor als je net begint. En als je dan toch een momentje voor jezelf pakt: het shoppen van je favoriete doucheschuim is er ook gewoon mogelijk!

Foto: iStock

Reageer op dit artikel