Geen categorie

Wat vind jij: wel of geen foto’s van je kind op social media?

Je vakantiekiekjes met de kids op Facebook en Instagram? Ouders in Frankrijk zullen in het vervolg beter moeten nadenken voordat ze deze beslissing nemen. In de toekomst kunnen ouders vervolgd worden door hun kinderen als blijkt dat de kids niet achter de eerder geplaatste jeugdfoto’s staan.

Door de strenge Franse privacywetgeving kunnen ouders bestraft worden als ze ongevraagd foto’s plaatsen van hun kinderen op social media. En het zijn geen kleine straffen.. De boetes kunnen oplopen tot 45.000 euro en er kan zelfs een jaar celstraf worden geëist.

Misbruik
Onlangs waarschuwde de Franse politie opnieuw voor het online plaatsen van kinderfoto’s. De politie waarschuwde voor pedofielen die misbruik kunnen maken van de foto's en criminelen die zich schuldig maken aan identiteitsdiefstal. De politie hield het niet alleen bij waarschuwen. Er waren ook ouders die foto’s van naakte baby’s of kinderen offline moesten halen. 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Magic4Mandy

*Tsja*

Een beetje voorzichtig met wat je plaatst, uiteraard…
Maar er lopen ook mensen rond met camera’s op het strand en zwembad… Kunnen ook ongevraagde foto’s maken…

En erger, ik heb een schoonzus die jaren geleden aan het internetdaten was, en alle mannen die haar niet bevielen stuurde ze een foto van mijn kinderen op… Waarbij ze schreef dat zij de moeder was, in de hoop de mannen af te schrikken.

Beantwoorden
Kimberley29

Zelf zeg ik ; geen foto’s van je kinderen online zetten. Je kind kiest er niet zelf voor.
Als mensen willen weten hoe het met je kinderen gaat kunnen ze ook bellen, of gezellig ouderwets langskomen. Om nog maar te zwijgen over mensen die met een verkeerde rede achter het internet zitten, en wie weet waar die foto beland van je dochter die afgelopen zomer in een korte broek in de zandbak aan het spelen was. Vreselijk, maar helaas zijn deze mensen er ook.

Beantwoorden

Instagram