Geen categorie

Vrouwen slaan linksaf

Op 12 september vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Weet jij al wat je gaat stemmen?

Als we recent internationaal vergelijkend onderzoek mogen geloven, is de kans groot dat jij op een linkse partij zal gaan stemmen. Waarom? Omdat vrouwen zich, meer dan mannen, tegen bezuinigingen keren en, meer dan mannen, voor het beschermen van werknemers zijn.

Onderzoekers hebben het verschil tussen de politieke voorkeur van mannen en vrouwen proberen te verklaren. Zo zou het verschil kunnen komen doordat vrouwen ‘socialer’ zijn, omdat zij gewend zijn binnen het gezin een bemiddelende rol te spelen. Een andere verklaring die wordt gegeven voor de verlinksing van vrouwen is dat zij meer dan mannen het nut zien van publieke voorzieningen als scholen, bibliotheken, openbaar vervoer en sportclubs.

Welke theorie ook waar mag zijn, het is belangrijk dat jij op een partij stemt waar jij achter staat. Heb jij nog geen idee? Op  hpdetijd/kieskompas hoef je alleen maar je mening te geven over 30 stellingen om erachter te komen welke partij jouw voorkeur heeft. Doen dus!

Reageer op dit artikel

Weet jij al op welke partij je gaat stemmen?

Ja, ik ben er al uit

Ik ga op Roemer stemmen, zeker nu! Eerlijk de buit verdelen, de sterkste schouders de zwaarste lasten en niet andersom zoals bij de VVD!

Anoniem

Ja, ik ben er al uit

Makkie. Roemer.

Ja, ik ben er al uit

Ja, ik weet het al lang, stem wederom op Roemer .

Ja, ik ben er al uit

jazeker , mijn stem gaat naar Roemer !

Ik heb wel een idee, maar twijfel nog..

Ik ben er nog niet helemaal uit!! Maar iniedergeval geen Sp en VVD!!

Ja, ik ben er al uit

Het wordt inderdaad naar links.

Ja, ik ben er al uit

ik vind dat je moet stemmen ik stem op roemer mark rutten draat de om heen en bij de andere partij worden de laagste ook weer gepakt waarom de zieke en oude mensen alles afpakken ze hebben al niks

Instagram