Geen categorie

Vogelvrije vrouwen

Met de campagne Vogelvrije Vrouwen wil Mama Cash aandacht vragen voor mensenrechtenactivistes in Meso-Amerika. Jij kunt morgen tussen 16.00 en 18.00 uur ook je steentje bijdragen door te Twitteren!

Mama Cash roept mensen op massaal te twitteren naar mensenrechtenactivistes tussen 16.00 en 18.00 uur. Op die manier wil de organisatie het hevige geweld tegen hen onder de aandacht brengen. Mama Cash heeft de campagne ‘Vogelvrije Vrouwen – Jouw tweet geeft haar vleugels’ op poten gezet met het Mesoamerican Initiative for Women Human Right Defenders (IM Defenders) en wil daarmee verandering brengen in de gevaarlijke situatie waarin Meso-Amerikaanse mensenrechtenactivistes zich bevinden.  

Wist je dat bijna de helft van alle vrouwen in Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama lijdt onder fysiek en seksueel geweld? Activistes komen daarom op voor hen, maar worden zelf ook geconfronteerd met buitensporig geweld. Op bescherming van de overheid hoeven zij niet te rekenen in deze landen. Om deze vrouwen wel te beschermen is de campagne Vogelvrije Vrouwen ontstaan, waar BN’ers zoals Angela Groothuizen en Hanna Verboom zich aan hebben verbonden.

Jij kunt ook je steun tonen aan de mensenrechtenactivistes. Dat doe je door:

  • Morgen mee te twitteren tussen 16.00 en 18.00 uur. Vraag ook aan je familie of vrienden om mee te doen (#VogelvrijeVrouwen)
  • Door banners te plaatsen of door filmpjes te versturen, zoals degene hieronder.

Wil je meer weten over deze campagne? Ga dan naar www.vogelvrijevrouwen.nl

Reageer op dit artikel

Ga jij morgen twitteren voor de mensenrechtenactivistes?

Instagram