Geen categorie

Voel je je eenzaam? Ga dan mediteren!

Voel jij je wel eens eenzaam? Probeer dan te mediteren. Mediteren vermindert namelijk het gevoel van eenzaamheid en verkleint de kans op depressies, Alzheimer en hartproblemen.

Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek. Voor dit onderzoek werden 40 volwassenen tussen de 55 en 85 jaar onderzocht.

Nadat de volwassen hadden kennisgemaakt met de onderzoekers en vertelden hoe eenzaam ze zich voelden, gingen ze meteen aan de slag met mediteren. Na twee maanden mediteren werden de volwassenen opnieuw onderzocht. Het bleek dat ze zich toen minder eenzaam voelden en dat hun immuunsysteem bovendien was verbeterd.

Ouderen
Aangezien er behoorlijk wat ouderen zijn die zich eenzaam voelen, is dit goed nieuws voor hen. Uit eerdere onderzoeken blijkt namelijk dat eenzaamheid de kans op depressies, Alzheimer en hartproblemen kan vergroten. Als mediteren ook hiertegen werkt, is dat natuurlijk supergoed nieuws!

Ben jij wel eens eenzaam?

Bron
Scientias
 

Reageer op dit artikel

Voel jij je wel eens eenzaam?

Anoniem

Ja, soms wel

Niet echt eenzaam maar wel eens alleen. Dat is toch net iets anders;)

Ja, vrij vaak...

Ik voel me behoorlijk eenzaam terwijl ik niet zo overkom, maar ├ęchte vrienden heb ik niet meer….ik ben uit het wereldje van feesten gestapt en kennelijk leer je dan je echte vrienden kennen, en guess what, er bleef er eentje over maar sinds die een relatie heeft, komt alles altijd maar van mijn kant. Ik heb hier ook een oproepje gedaan en heb een aantal reacties gehad en 3 van de 7 hebben teruggeschreven, en nu ga ik met eentje afspreken en ik heb mail contact met een andere vrouw. Maar ik ga a.s. zaterdag wederom alleen op vakantie en dat voelt toch altijd even rot…als ik al die mensen dan samen zie (ook hier in NL) en met vrienden grote BBQ’s doen enz. (dat zie ik op FB) dan ben ik altijd blij dat de herfst weer begint. Ik heb altijd een zomer depressie, volgens mij ben ik de enige in NL!! En ik ben toch echt geen onaardig persoon, integendeel als ik je als vriend of vriendin beschouw ga ik voor je door het vuur. Maar misschien zijn mij verwachtingspatronen te hoog……

Instagram